# #

25 Ιουλ 2012

ΒΟΜΒΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: ΤΟ ΔΝΤ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!
Iskra: ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ
Στην αποκάλυψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, προχώρησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή, ότι ...
αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα – κανένα – παράδειγμα επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στους Νew York Times.

Όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης, οι χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα του ΔΝΤ συνήθως προχωρούν σε υποτίμηση του νομίσματός τους για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Κάτι τέτοιο,σύμφωνα με τον ίδιο, για την Ελλάδα δεν είναι εφικτό επειδή είναι μέλος της ευρωζώνης.

«Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και να αγνοήσει τα λάθη της – είναι ότι η βαθιά ύφεση οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόστηκαν οι δομικέςμεταρρυθμίσεις» υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο ίδιος, τέλος, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει σε αυτό το μέτωπο, ωστόσο όπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επίπτωση που είχαν οι οριζόντιες περικοπές στη ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.