# #

26 Ιουλ 2012

Πολλοί βυζαίνουν τα μαραμένα βυζιά της σκύλας της Ελλάδας που αργοπεθαίνει...


Ενας κότινος θα έπρεπε να αρκεί!



Έβλεπα στην τηλεόραση την σεμνή και ταπεινή τελετή αναχώρησης της ολυμπιακής μας ομάδας με προορισμό το Λονδίνο, την πόλη που για τον Αύγουστο θα καταχωνιαστούν διακριτικά όλες οι βρωμιές της στους πιο σκοτεινούς παράδρομους,  εκεί που δε θα φτάσουν οι υπέρλαμπρες ακτίνες του σύγχρονου ολυμπιακού ιδεώδους και θα στολιστεί με γιορτινά φτιασίδια, προς τιμήν του ντοπαρίσματος και των μη ανιχνεύσιμων διεγερτικών ουσιών νέας γενιάς...

Σκεφτόμουνα βλέποντας παρόντα στην τελετή αναχώρησης τον παλιό, αγαπημένο μας ολυμπιονίκη και βουλευτή επικρατείας της Τρόικας εσωτερικού, ότι αυτή τη φορά, αν οι πρωταθλητές μας καταφέρουν να διακριθούν, ίσως θα ἠταν σκόπιμο να αποφύγει να τους χρήσει η φαιδρά μας Πολιτεία ισόβιους κρατικοδίαιτους βαθμοφόρους, γιατί, ως γνωστόν, το Πρυτανείο έχει οικονομικές δυσκολίες κι ετοιμάζεται να κατεβάσει τα ρολά.

Και πρέπει να το πούμε, αν οι πρωταθλητές μας διακριθούν χωρίς την αρωγή από άσπρα, κόκκινα, κίτρινα και μπλε χαπάκια, δε θα αξίζουν τίποτα άλλο από το σεβασμό μας κι η αλήθεια πρέπει να λέγεται. 

Κι αν κι οι ίδιοι το θελήσουν, ας διαθέσουν τα μετάλλια τους σε έναν πανεθνικό πλειστηριασμό υπέρ των συσσιτίων των συνταξιούχων των 300 ευρώ...

Κι ας βάλει το χέρι στην τσέπη εκείνος ο μπαγάσας ο κληρονόμος που αφού τόσα χρόνια, παρά την πατρική συμβουλή, κάνει επικερδείς μπίζνες στην..
Ελλάδα, τώρα αποκόπτει την τράπεζά του από τα λοιπά του συμφέροντα. Σαν τη γριά αλεπού που πιάνεται στο δόκανο και ροκανίζει το ποδάρι της για να ξεφύγει. Να βάλει κι αυτός βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πλειοδοτήσει.

Κι ας βάλουν το χέρι στην τσέπη κι οι άλλοι, οι “αντιστασιακοί”, που μέσα στη δικτατορία, άρχισαν να χτίζουν την οικογενειακή αυτοκρατορία τους, όταν άλλοι αντιστασιακοί, την ίδια εποχή, ούτε άδεια περιπτέρου δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν. Να βάλουν κι αυτοί βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πλειοδοτήσουν.

Κι ας βάλει το χέρι στην τσέπη κι ο τρίτος, ο αχαρακτήριστος που μαζί με την οικογένεια του έχει απερίσπαστος στήσει κατά τα φαινόμεναφάμπρικα εξαπάτησης των μετόχων της τράπεζας του. Να βάλει κι αυτός βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πλειοδοτήσει.

Κι ας βάλει το χέρι στην τσέπη κι ο έτερος καπαδόκης, που αυγάτισε την περιουσία από το πατρικό μικρομεσαίο μαγαζάκι, προσκολλημένος σα στρείδι ή καλύτερα να πω σα βδέλλα στις κρατικές δομές, από τότε που τον θυμάμαι. Αυτός που μέχρι και σήμερα παράγει το ελληνικό αλουμίνιο, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες ρεύματος με προνομιακό τιμολόγιο. 

Και την ίδια ώρα, έχοντας στήσει επιδοτημένη από τους φόρους μας ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, πουλάει στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού σε τιμές διπλές και τρίδιπλες. Χορός εκατομμυρίων την ώρα που οι εργολάβοι κόβουν το ρεύμα σε παράγκες πολύτεκνων για χρέη της δεκάρας. Να βάλει κι αυτός βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πλειοδοτήσει.


Πολλοί βυζαίνουν τα μαραμένα βυζιά της σκύλας της Ελλάδας που αργοπεθαίνει από εξάντληση. 

Η λίστα των παράσιτων του εθνικού κορμού είναι ατέλειωτη, με τις παλιότερες ρίζες στη μαύρη κατοχική αγορά και στις μεταπολεμικές παγωμένες πιστώσεις και τα “liberty” της αμερικάνικής βοήθειας. 

Και μιλώντας για τα “liberty” θυμήθηκα και τους σημερινούς έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, που «μας κάνουν περήφανους» κυματίζοντας την ελληνική σημαία στα πέρατα της οικουμένης. 

Να πω ότι πρέπει να θυμούνται όσοι βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα μπαλκόνια και φωνασκούν ανοησίες για τους φοροκλέπτες εφοπλιστές, ότι η σημαία της Μάλτας παραμένει φθηνότερη από την Ελληνική σημαία κι ότι αν γουστάρεις, μπορείς ν’ αλλάξεις τη σημαία ενός πλοίου, σε λίγες ώρες, ακόμα κι εν πλω. 

Οι εφοπλιστές, τουλάχιστον, δε παρασιτούν στο τομάρι της Ψωροκώσταινας. Όχι επειδή οφείλουν φόρους, λοιπόν, όπως λένε και γράφουν αφελώς διάφοροι στρατευμένοι κονδυλοφόροι, ως να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μπορεί να αποφύγει νόμιμα την πληρωμή φόρων και δεν το κάνει! 

Να βάλουν κι οι εφοπλιστές βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πλειοδοτήσουν, γιατί, στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτό είχαν κάνει σε κρίσιμες εθνικές στιγμές κι οι προπαππούδες τους οι πειρατές....

1 σχόλιο:

  1. Επειδή εκτός απο τα λεφτά υπάρχουν και μεγαλύτερες αξίες ...



    ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ KAΠΙΤΑΛΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ





    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.