# #

26 Ιουλ 2012

Ζήτησε η κοπέλα εκατό φορές συγνώμη. Να κάνουμε και καμιά σαρανταριά μετάνοιες;


Αθέμιτη υπερτερότητα. (Racism)


“Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”. Βούλα Παπαχρήστου.
Τελικά εδώ σ’ αυτόν τον τόπο δεν ευδοκιμεί μόνον η φαιδρά πορτοκαλέα αλλά και πλείστα άλλα φαιδρά οπωροφόρα. Η υποκρισία πολλές φορές σπάει σίδερα. Ανεβάζουμε την ευαισθησία στο maximum και κοκκινίζει ο τόπος. Έτσι και περάσει πεταλούδα τίθεται ο συναγερμός σε λειτουργία και το κουδούνι βαράει δαιμονισμένα. Και μεις για να το σταματήσουμε κάνουμε κάτι πολύ πιο ηχηρό.
Καταργούμε μια  αθλήτριά μας από τους Ολυμπιακούς, σαν την λέμε‘’Δεν αξίζεις να μας αντιπροσωπεύεις γιατί είσαι racist!’’ και τελούμε εν αναμονή .
Ζήτησε η κοπέλα εκατό φορές συγνώμη. Να κάνουμε και καμιά σαρανταριά μετάνοιες;

Όταν ο Πάγκαλος σαν αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε το αμίμητο ‘’ Η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου’’ ζήτησε κατ’ απαίτηση των Γερμανών συγνώμη και πάει τέλειωσε. Η υπόθεση έκλεισε.
Όταν το focus μας τέντωσε το δάχτυλο, με την δικιά μας κόρη την Άφρο, δεν ακούστηκε κιχ! Μόνο οι δικηγόροι έκαναν μήνυση και …αθωώθηκε το περιοδικό.
Όταν ο καθ ημών πρώτος τη τάξει υπουργός, βλέπε πρωθυπουργός, έλεγε στην αλλοδαπή αλλά και σε όποιον τον ρωτούσε ότι κυβερνάει έναν διεφθαρμένο λαό, κανείς ποτέ δεν τον αμφισβήτησε. Ούτε του έγινε παρατήρηση (από ποιόν;) να μην το ξαναπεί, ούτε να μην ξαναδώσει συνέντευξη, πόσο μάλλον και να παραιτηθεί. Αν τόχε κάνει θάχαμε γλυτώσει τόσα δεινά.
Όταν πάλι ο Πάγκαλος έβριζε έναν ολόκληρο λαό σαν κοπρίτες και κλέφτες και πάλι τίποτε κι από πουθενά. Μούγκα στην στρούγκα.
Μάθαμε στην Ελαδίτσα μας να κατακρημνίζουμε τα είδωλα με ευκολία. Αυτούς που τρέχουν να δοξάσουν την, κατακαϋμένη ατυχήσασα από πολιτικά παιδιά, μαμά πατρίδα.
Να θυμηθούμε τον Ν.Χ#Νικολάου και τον Λιάτσο που συναγωνιζόταν ποιος θα έχει καλύτερο ρεπορτάζ για το σήριαλ Κεντέρη Θάνου; 
Την στιγμή που κανείς ακόμη παγκοσμίως δεν ασχολιόταν μ’ αυτούς. Μάλιστα στη Αυστραλία τον Κεντέρη τον είχαν για ημίθεο επειδή ξεπέρασε τους … μαύρους. Κι ας έφυγε όλη η Αμερικανική ομάδα στην Κρήτη για ν’ αποφύγει τα antidoping control.
Επειδή στην γλώσσα μας δεν υπάρχει αυτή η ξενόφερτη λέξη racism, γιατί απλά δεν υπήρχε καν σαν έννοια από ανέκαθεν. Θεωρώ ότι η Παπαχρήστου όπως και κάθε Έλληνας, εκ προοιμίου δεν είναι κοινωνικο-φυλετικο-θρησκευτικά υπέρτερα διακείμενοι ή αθέμιτα υπέρτεροι (racists).
Απλά έκανε ένα ατυχές κακόγουστο χιουμοριστικό σχόλιο για το οποίο ζήτησε πολλές φορές συγνώμη. Νομίζω πως ο αποκλεισμός της από την Ολυμπιάδα ήταν ακραίος.   
ΥΓ. Αυτό δεν σημαίνει πως οι εκτροπές δεν πρέπει να τιμωρούνται. Αλλά αντίθετα με το racism η κατάποσης της καμήλου και ο διϋλισμός του ανωφελούς είναι πέρα για πέρα δικό μας εφεύρημα .

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΟ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποστηριζω την Βουλα. Οι ουνοι προσεβαλαν το εθνος των Ελληνων, ασχημονησαν με την Θεα των Ελληνων και φτυνουν συνεχως επι των Ελληνων.
    Οι αφρικανοπιθηκοι ηρθαν απροσκλητα και παρανομα στην Ελλαδα. Το γεγονος οτι το ανθελληνικο, σιωνιστικο πασοκ τους χρηματοδοτει ΔΕΝ σημαινει οτι απεκτησαν δικαιωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.