# #

28 Ιουλ 2012

H ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΠΑΣΤΕ !!!


Απορώ με εμάς τους Έλληνες που από τη μία στηλιτεύουμε την κατάντια των Ολυμπιακών Αγώνων στην εποχή μας και από την άλλη κριτικάρουμε τις τελετές έναρξης και λήξης.
Αποφασίστε λοιπόν.

Η σημερινή εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ουσίες, τις διαφημίσεις, την εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και την παντελή απουσία της άμιλλας παραπέμπει στην εποχή που όλοι ζούμε σήμερα.

Την εποχή της διαφθοράς, της διαπλοκής, της εκμετάλλευσης των πολιτών από τα οικονομικά συμφέροντα, της κρίσης κάθε αξίας που υπήρξε στον κόσμο μας.

Οπότε η έναρξη αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων μας ταιριάζει απόλυτα καθρεφτίζοντας τις κοινωνίες μας.

Γιατί ψάχνουμε πολιτιστικά στοιχεία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που κατάντησαν επιστημονικά εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιριών και οι αθλητές που συμμετέχουν πειραματόζωα στο βωμό της "χορηγίας", δηλαδή του δολαρίου?

Και γιατί μας ενοχλεί περισσότερο όταν πιάνεται ένας αθλητής μας ντοπαρισμένος και χαιρόμαστε τόσο πολύ όταν ο αθλητής παίρνει το χρυσό?

Το χρυσό του Έλληνα αθλητή δεν περιέχει ντόπα? 

Την τύχη που οι ουσίες δεν ανιχνεύτηκαν την ονομάζουμε δόξα? 

Τι μας κάνει να ξεχνάμε το ντοπάρισμα όταν ανεβαίνουμε στο βάθρο?


Επίσης, η περίπτωση Παπαχρήστου απέδειξε ότι οι αθλητές που συμμετέχουν σε τέτοιου επιπέδου αγώνες δεν διαφέρουν καθόλου από τα ζώα που συμμετέχουν σε ένα τσίρκο, δεν έχουν γνώμη για το τι θα φάνε, τι θα πιούνε και κυρίως τι θα πούνε, οι χορηγοί τους ορίζουν τις ζωές τους. Ζούνε σε κλουβιά έχοντας στο μυαλό τους μόνο το βάθρο που θα τους φέρει μερικά ευρώ για να ζήσουν και πολλά ευρώ στους χορηγούς τους.

Και να σας πω την αλήθεια είμαι πλέον σίγουρος ότι η Παπαχρήστου σίγουρα είναι ντοπαρισμένη αλλά ο δήθεν ρατσισμός της κοστίζει λιγότερο στους χορηγούς της. 
Γιατί ως ρατσίστρια μπορεί να λάβει μέρος σε αγώνες ξανά, ζητώντας μια συγνώμη, αν όμως την έπιαναν ντοπαρισμένη τότε το μέλλον της στους αγώνες, οπότε και στις χορηγίες, θα ήταν προδιαγεγραμμένο.
Δεν είμαστε όλοι τόσο αφελείς.


Αφού έχουμε αποδεχτεί πλέον όλα τα παραπάνω δεν έχει καμία ουσία να κατηγορούμε τους Βρετανούς ότι δεν έχουν πολιτισμό και ότι έστησαν ένα χολιγουντιανό υπερθέαμα.
Αυτά έχουν, αυτά έδειξαν.
Η ιστορία τους ξεκινάει από τον Σεξπηρ, το παραδέχτηκαν χτες. Εμένα, ως τηλεοπτικό γεγονός, μ άρεσε πάρα πολύ και κυρίως μ άρεσε η μουσική υπόκρουση.

Όλοι όσοι κατηγορείτε σήμερα για απολιτισμό τη Βρετανία σίγουρα έχετε περάσει ατελείωτες ώρες με τραγούδια Άγγλων σε όλες τις φάσεις της ζωής σας.
Εμείς διαθέτουμε αρχαίο πολιτισμό, τραγωδία, ποίηση ενώ αυτοί διαθέτουν μουσική και κινηματογράφο, βιομηχανία και τεχνολογική ανάπτυξη.

Από την άλλη εμείς δώσαμε στον κόσμο τη δημοκρατία ενώ εμείς πρώτοι ξεχνάμε το παρελθόν μας και καταφέραμε τη χώρα μας προτεκτοράτο των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Για να κοιτάξουμε τα του οίκου μας πρώτα αγαπητοί μου Έλληνες και μετά να κάνουμε όση κριτική θέλουμε για τον πολιτισμό των άλλων. Κριτικάρουμε τη Βρετανία γιατί ο πολιτισμός της ξεκίνησε 1500 χρόνια αργότερα από το δικό μας τη στιγμή που και ως χώρα αλλά και ως πολίτες ποδοπατούμε τον δικό μας πολιτισμό, αγνοώντας τον τις περισσότερες φορές, και μάλιστα το σημαντικότερο στοιχείο του πολιτισμού μας, τη δημοκρατία που την έχουμε ξεσκίσει...Χιλιάδες χρόνια μετά τον Περικλή και τον Αριστείδη και ψηφίζουμε ακόμη ως φοβισμένα πρόβατα. Αυτό θα έπρεπε να μας ενοχλεί περισσότερο απ όλα.


Η καμπούρα μας είναι μεγαλύτερη από του παιδιού μας και εμείς επιμένουμε να βλέπουμε την καμπούρα μας ως έργο τέχνης.
Και εις ανώτερα.
Και μόλις πάρουμε χρυσό και ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο και αφήσουμε μερικά δάκρυα να πέσουν στο κενό, να μην αναρωτηθούμε αν το χρυσό μας περιέχει ντόπα...να είμαστε σίγουροι ότι το δικό μας χρυσό είναι καθαρό, Εμείς είμαστε υπεράνθρωποι.
Μόνο εμείς...

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.