# #

28 Σεπ 2011

Roubini Global Economics: Στις 750 δραχμές θα είναι το 1 ευρώ!



Image




Mε ισοτιμία περίπου 750 δραχμές ανά ευρώ θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη η Ελλάδα σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών επενδύσεων του Ρουμπινί, Roubini Global Economics.

Σύμφωνα με τον διευθυντή συναλλαγματικής στρατηγικής της...
εταιρείας ερευνών, Michael Hart, η νέα δραχμή θα πρέπει να υποτιμηθεί σε ποσοστό 120%, κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία το ευρώ θα ενισχυθεί κατά 2,2 φορές από την αξία που είχε όταν “κλείδωσε” η ισοτιμία ευρώ/δραχμής κατά την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ, δηλαδή 750 δραχμές περίπου.

Αν και η ανάλυση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα περιόριζε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών με μια υποτίμηση της τάξης του 50%, και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους να παραμένουν ίδιες, ο στρατηγικός αναλυτής της Roubini Global Economics, ο Michael Hart, δήλωσε ότι «οι αγορές έχουν γίνει λιγότερο επιεικείς στη διάρκεια της κρίσης, και αυτό δεν είναι πιθανό».

«Υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει στο μισό την αρνητική καθαρή της θέση σε δύο χρόνια (σε συνδυασμό με άλλους όρους), εκτιμούμε πως η νέα δραχμή θα πρέπει να είναι 120% πιο αδύναμη, σε πραγματικούς όρους», δήλωσε.

«Αυτό δεν θα ήταν παράλογο», πρόσθεσε. «Θα αντιμετώπιζε άμεσα το επαχθές και πραγματικό πρόβλημα του βάρους των χρεών της ελληνικής οικονομίας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.