Το «πού είναι τα 50 δις οέο» με λεξάριθμους
...Δεδομένης της ισχύος της εμπεδωμένης εικασίας του Ζαμπέτα ότι ο πενηντάρης, ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής, καθώς και της συλλογικής πεποίθησης ότι θα γίνει το «έλα να δις», συνειδητοποιούμε μάνι - μάνι ότι και ο αριθμός 50 και ο συγκεκομμένος τύπος του «δισεκατομμυρίου», «δις», καίτοι φαινομενικά ξεκομμένοι, συνάδουν κάλλιστα στο ελληνικό συλλογικό ασυνείδητο. Πόσα ήταν άλλωστε τα παλληκάρια που πήγανε στη Λιβαδειά; ....
40. Πόσα αυγά μας μένουν από την ντουζίνα άμα φάει ο πληθωρισμός, στην καλύτερη περίπτωση, τα δύο εξ αυτών; 10. Όλο μαζί 50. Αν θυμηθούμε ότι ανήκουμε εις τη Δίς-η, καταλήγουμε και πάλι στο λεκτικό σύνολο «50 δις».
Σε ό,τι αφορά το 50..., όπως όλοι γνωρίζουμε, προέρχεται από πολλαπλασιασμό του «πάρε πέντε», με την έννοια της μούντζας, επί το επικαιροποιημένο «κάλλιο 10 και καρτέρει» που διέπει σήμερα τον ελληνικό δανεισμό. (Η ελληνική κυβέρνηση, ως γνωστόν, πέτυχε την επιμήκυνση του «κάλλιο 5 και στο χέρι» και το έκαμε «άλλο τόσο»...). Επιπλέον, το πέντε ως βάση στην κλίμακα του 10, το πέντε ως πρώτο σκέλος των ταβλικών ντορτίων, το πέντε ως μαγικός αριθμός της πεντάπτωτης κλίσης των ελληνικών ουσιαστικών αλλά και της πενταπλής πτώσης λόγω της κατάχρησης ελληνικών ουσιών και οινοπνευμάτων, το πέντε του πεντάλ του πρωθυπουργικού ποδηλάτου που κάποτε αφήνιασε και έριξε τον αναβάτη του κάτω... καθώς και το πέντε του ραδιενεργού πεντανίου, πολλαπλασιασμένα επί τις δέκα πληγές του Φαραώ μας κάνουν όλα 50. Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε αν στα 40 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής του «Θούριου» του Ρήγα, προσθέσουμε το ξεχασμένο σκάνδαλο της ΔΕΚΑ.
Τι μας μένει αν από τον ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο αφαιρέσουμε τα «πέντε» για τα οποία λέγαμε παραπάνω; Δέκα. Αν αυτά τα δέκα τα ξαναπολλαπλασιάσουμε με το πέντε, τι παίρνουμε; Και πάλι 50. Συνυπολογίζοντας τώρα την αυταπόδεικτη συλλογιστική πως, «αν το Β ήτανε Δ και τούμπαλιν, αφενός θα μας είχε πάρει όλους ο Βι-άολος και αφετέρου η Άννα Βίσση θα ήταν Άννα Δίς-ση», πού καταλήγουμε; Στα 50 δις.
Τώρα... Για να επιστρέψουμε στην παλιά μου τέχνη κόσκινο των λεξάριθμων...
Τι μας δίνει η έκφραση «πωλείται ελληνική νήσος», αν την αναλύσουμε; 50. Τι μας δίνει η έκφραση «Οι Γερμανοί στην Κρήτη»; Άλλα 50. Και ποιο άθροισμα προκύπτει από τον λεξαριθμικό υπολογισμό της λέξης «φασκελοκουκούλωσ' τα!»; 666. Δηλαδή, όσο προκύπτει κι από την ανάλυση της έκφρασης «Ποιος τη χέζει την υφαλοκρηπίδα;», «Είναι κεφάτος, γυρίζει από το Eurogroup, είναι κεφάτος γυρίζει από το Eurogroup...Κι από 'κεί κοντά ή λίγο πιο μακριά ψωνίζουν οι άλλοι πιο καλά από το Ελλάς Παρ...» και, τέλος, «πήραμε μια βαθιά ανάσα». Αν από τα παραπάνω αφαιρέσουμε το 616 που μας δίνει το «Ποιο Καστελόριζο;», «Μια φορά κι έναν καιρό το Ελληνικό ήταν ελληνικό» και το «Αρχαιοελληνικά Μνημεία Co», μας μένουν 50. Βάλτε και το δις από την κοινή παραδοχή ότι «έρχονται χρόνοι δίσεκτοι», επιστρέφουμε στο ζητούμενό μας, ήτοι στα 50 δις.
Επιπλέον, η ανάλυση του όρου «αποπληρωμή του ελληνικού χρέους» μας δίνει το 11.838, νούμερο που πιθανότατα ταυτίζεται και με την τελική χρονιά ολοκλήρωσης
tzenh2lycos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.