# #

21 Μαρ 2011

η Τουρκιά ανακοινωσε την πρόθεση της να δημιουργήσει πυρηνικά εργοστάσια στα παραλία της το ένα μάλιστα θα είναι απέναντι από την Κύπρο.


Μερικές σκέψεις με αφορμή την κατάσταση στην Ιαπωνία!

thumb


Χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες άστεγοι, χιλιάδες αγνοούμενοι, Δισεκατομμύρια ζημιές, εικόνες αποκάλυψης είναι αυτά που χαρακτηρίζουν όλα αυτά που βλέπουμε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε ο πυρηνικός εφιάλτης να ΄΄ αποτελειώσει ΄΄ τους ανθρώπους αυτούς τους ανθρώπους η κατάσταση όπως λένε οι ειδικοί είναι κρίσιμη και όλα εξαρτώνται από αυτούς τους 50 ήρωες εργαζόμενους οι όποιοι παρόλο που ξέρουν τους κινδύνους δεν φοβούνται όπως είπαν να πεθάνουν για την Ιαπωνία. Με αφορμή τον πυρηνικό αυτό εφιάλτη γεννιέται ένα ερώτημα τι θα γίνει με τα πυρηνικά εργοστάσια στην γειτονία μας; Η Ιταλία, η Βουλγαρία και προσεχώς η Τουρκιά θα έχουν πυρηνικά εργοστάσια. Η Βουλγαρία παρόλο το ατύχημα στην Ιαπωνία έδωσε παράταση ...
στα πυρηνικά της εργοστάσια παρόλο την παλαιότητα τους. Πριν λίγο καιρό η Τουρκιά ανακοινώσε την πρόθεση της να δημιουργήσει πυρηνικά εργοστάσια στα παραλία της το ένα μάλιστα θα είναι απέναντι από την Κύπρο. Αξιοσημείωτο είναι βεβαία ότι δημοσιογράφος Τουρκικής εφημερίδας είπε χαρακτηριστικά :"Ούτε βεγγαλικά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Πόσο μάλλον πυρηνικό εργοστάσιο! Ο κόσμος είναι ΄΄ χωρισμένος ΄΄ σε δυο μέτωπα άλλοι λένε ότι η πυρηνική ενεργεία έχει θετικά όπως μηδαμινοί ρύποι αερίων του θερμοκηπίου, φθηνό κόστος παράγωγης και άλλοι λένε ότι υπάρχουν αρνητικά όπως πιθανό ατύχημα με διαρροή ραδιενέργεια. Τι πρέπει να κάνουμε όμως σαν Ευρώπη; Δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για αυτό το θέμα όλοι ξέρουμε ότι τα Βαλκάνια είναι μια σεισμογενή περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους. Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την πολιτική αυτή;; Μήπως οργανωμένα θα πρέπει να δούμε ξανά τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή ,αιολική , γεωθερμική ) οι οποίες είναι πιο ασφαλές για όλους μας. Να ζητήσουμε την χρηματοδότηση τους και να δημιουργηθούν δημόσια πάρκα και εγκαταστάσεις. Νομίζω ότι κάνεις δεν θα ήθελε να βιώσει η ανθρωπότητα ένα νέο Τσερνομπίλ! Όποτε ας στραφούμε σε άλλες μορφές ενέργειας και να ζητήσουμε εξέταση των πυρηνικών εργοστασίων όλων των χώρων του κόσμου.
(georgexampas@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.