# #

18 Νοε 2011

Κατάργησαν το άσυλο τη μέρα του Πολυτεχνείου...H Xoυντα ειναι εδω !!!


ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ 

ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ * ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ

 ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Επέμβαση μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που καλύπτεται από το άσυλο, έκανε χθες το βράδυ η Αστυνομία, η οποία κυνήγησε διαδηλωτές μέχρι το κτήριο διοίκησης, έκανε χρήση χημικών και συνέλαβε δύο από αυτούς.

Αγος στη Θεσσαλονίκη, άγος και στην Αθήνα (φωτ.)
Αγος στη Θεσσαλονίκη, άγος και στην Αθήνα (φωτ.)

Την ίδια ώρα ο πρύτανης, που είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στα ΜΑΤ, αναπνέοντας με δυσκολία από τα χημικά, ζήτησε από τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ για να εκτονωθεί η κατάσταση.

 Το γεγονότα ξεκίνησαν όταν ομάδα νέων άρχισε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, μετά το τέλος των δύο πορειών για το Πολυτεχνείο, έχοντας πάρει θέση στην είσοδο του Πανεπιστημίου απέναντι από την εμπορική πύλη της ΔΕΗ.

 Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, εκείνοι απάντησαν με κροτίδες κρότου-λάμψης και χημικά και μετά έκαναν την επέμβαση στο χώρο του Πανεπιστημίου.
  
Το ντου

 Τότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όρμησαν τα ΜΑΤ. Μόλις έγινε αντιληπτή η επέμβαση τους παρενέβη και ο πρύτανης.
 Σημειώνουμε ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από τρεις μέρες ο Γ. Μυλόπουλος είχε πει πως η Αστυνομία είχε αποδεχθεί το αίτημα να μην εισέλθει στο χώρο του ΑΠΘ χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί του και με τις πρυτανικές αρχές.


 Είχε πει, μάλιστα, ότι ...
μπορεί το πανεπιστημιακό άσυλο να καταργήθηκε με νόμο, όμως το άσυλο είναι πάνω από το νόμο, διότι είναι μια ακαδημαϊκή παράδοση, και η πανεπιστημιακή κοινότητα θα το προστατεύσει.
 Στην επέμβαση της Αστυνομίας αντέδρασαν αμέσως φοιτητές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Κατήγγειλαν παραβίαση του ασύλου και ζήτησαν να μείνουν έξω από το Πανεπιστήμιο η Αστυνομία και οι ταραξίες.

 Κλεφτοπόλεμος 

 Νωρίτερα, επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές σημειώθηκαν στην πλατεία Συντριβανίου και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων σε όγκο πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Νέοι κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν κροτίδες, μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Εθνικής Αμύνης.

 Οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους με κροτίδες κρότου-λάμψης και χημικά, έπιασαν έναν από διαδηλωτές και απώθησαν τους υπόλοιπους προς το χώρο του Πανεπιστημίου. Εκεί οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε εγκαταστάσεις στο εργοτάξιο του Μετρό.

 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πήραν θέσεις στην πλατεία Συντριβανίου και ακολούθησε κλεφτοπόλεμος με τους νεαρούς. Εξω από το κτήριο που στεγάζει το αμερικανικό προξενείο, στην οδό Τσιμισκή, διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ε.Ε. και προκάλεσαν ζημιές σε κάμερα ασφαλείας και τα στόρια τράπεζας.

 Η συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) έγινε έξω από το κτήριο της Πολυτεχνικής Σχολής.

 Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ έκαναν ξεχωριστή πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

 Ακολούθησαν το μπλοκ των φοιτητών και των μαθητών, των εκπαιδευτικών, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, της Πρωτοβουλίας Σωματείων, της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, των «αγανακτισμένων» κ.ά.

 Μια μικρή ομάδα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ έκανε ξεχωριστή πορεία, ενώ υπήρχαν και διαδηλωτές με σημαίες του ΠΑΚ.

 Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στρέφονταν εναντίον της κυβέρνησης, του Μνημονίου, της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. *

enet

1 σχόλιο:

  1. αν και δεν ειναι ελληνικο το προσκυνειν
    εγω υποκλινομαι στον ΑΝΘΡΩΠΟ με τα κινητικα προβληματα που ειχε το θαρρος να παραβρεθει στην πορεια
    θελει μαγκια η ζωη για να την παλεψεις
    και η μαγκια ειναι στην ψυχη κι οχι στην αρτιμελεια
    υποκλινομαι και ντρεπομαι που αν και αρτιμελης
    εχω δεν την ειχα αυτη την μαγκια

    μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.