# #

18 Νοε 2011

Ο Νοέμβρης δείχνει ξανά χούντα...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



Σημαίνει τις καμπάνες της Αντίστασης


Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, όπως ανάστησαν το νόημα του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου, έτσι ξανανοηματοδοτούν το περιεχόμενο της εξέγερσης του 1973.
Η εξέγερση του Νοεμβρίου φωτίζει σήμερα τον δρόμο της λαϊκής πάλης ενάντια στην νέα κοινοβουλευτική δικτατορία και στο καθεστώς κατοχής.
Είναι πρωτοφανές, μετά την χούντα, η χώρα να βρίσκεται υπό καθεστώς συνταγματικής εκτροπής, αλλά και για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει εγκατασταθεί στο έδαφός μας ξένος Γκαουλάϊτερ.
Την ίδια ώρα που μεταμοντέρνοι και ψυχροπολεμικοί  χουντόφρονες συνευρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα, οδηγώντας σε κρεσέντο τον ξεπεσμό της μεταπολίτευσης, στόχος του φετινού εορτασμού γίνεται αναπόφευκτα η κλιμάκωση της αντικατοχικής αντίστασης απέναντι στην υποτέλεια, τον δοσιλογισμό και τον εθνομηδενισμό.
Ο εορτασμός του ξεσηκωμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν αποτίει φόρο τιμής μόνο σε όσους βρέθηκαν εκείνη την νύχτα πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου, κάποιοι από τους οποίους δυστυχώς εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους και έγιναν πιστοί υπηρέτες του συστήματος που κάποτε πολέμησαν.
Η επέτειος τιμά τους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες πολίτες, που έδωσαν το..
παρόν σε εκείνη την κρίσιμη ιστορική στιγμή αγωνιζόμενοι για ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία. Αλλά και εκείνους που σε ολόκληρη  την διάρκεια της δικτατορίας ύψωσαν το ανάστημά τους και με τεράστιο προσωπικό κόστος, με εξορίες σε ξερονήσια, με φυλακίσεις και βασανιστήρια έγιναν άξιοι συνεχιστές των απελευθερωτικών αγώνων του λαού μας.  Άξιοι απόγονοι όσων ξεσηκώθηκαν πριν 190 χρόνια για να ελευθερώσουν την χώρα από τον ζυγό μιας βάρβαρης αυτοκρατορίας αγνοώντας τους ντόπιους και ξένους ατζέντηδες του τότε ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, της Ιεράς Συμμαχίας , που συνιστούσαν δήθεν σύνεση και σωφροσύνη. Αλλά και περήφανοι συνεχιστές της μεγάλης παλλαϊκής αντίστασης ενάντια στην γερμανική κατοχή που, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ και άλλων μικρότερων οργανώσεων, πέρα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές έγινε το πρότυπο της πάλης των λαών ενάντια στη ναζιστική λαίλαπα.
Σήμερα η επίθεση που έχει εξαπολήσει η δικτατορία των αγορών και των τοκογλύφων εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι πρωτοφανής. Με πρόσχημα το χρέος που η ίδια η ολιγαρχία των αγορών δημιούργησε σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό, έχει προχωρήσει σε μια τεράστια επιχείρηση κατεδάφισης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Τα ντόπια και ξένα αφεντικά επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου ληστρική αρπαγή των λαϊκών εισοδημάτων και οδηγούν την κοινωνία σε εργασιακό μεσαίωνα. Επιπλέον μέσα από μια ανελέητη φοροεπιδρομή σκοπεύουν να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό και ουσιαστικά να δημεύσουν την ιδιωτική περιουσία του.
Έτσι νομίζουν ότι θα ελαττώσουν τις αντιστάσεις του ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να πραγματοποιήσουν το κύριο μέρος του σχεδίου τους που δεν είναι άλλο από  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εκποίηση των  υποδομών της χώρας, ο δραστικός περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας μέσω της  τοποθέτησης ξένων επιτρόπων και η μετατροπή της Ελλάδας σε μια τεράστια νεοαποικιοκρατική ζώνη εργασιακής εκμετάλευσης.  Η διεφθαρμένη κοινοβουλευτική μεταπολιτευτική χούντα έχει επιστρατεύσει κάθε πρόσφορο μέσο: από την αδυσώπητη προπαγάνδα των ΜΜΕ και την βάρβαρη καταστολή κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας μέχρι την πραξικοπηματική επιβολή κυβερνήσεων “εθνικής συνεννόησης” και   δοτών πρωθυπουργών, απροκάλυπτων εκπροσώπων του διεθνούς τραπεζικού και οικονομικού κατεστημένου.
Είναι πλέον επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της εξέγερσης του Νοεμβρίου του 1973. Μας καλεί να συνεχίσουμε τον αγώνα που αποθέωσε η καθολική συμμετοχή του λαού στις πλατείες όλης της χώρας και ο οποίος τώρα μεταφέρεται σε κάθε γειτονιά, ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα που προσπαθεί να λεηλατήσει τα πάντα και να καθυποτάξει τον λαό στις ορέξεις των αρπακτικών της Ευρωζώνης και της νέας τάξης πραγμάτων.
Μας καλεί τέλος να ξεπεράσουμε κομματικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές  και να ενωθούμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα ανατρέψει το σημερινό δωσιλογικό καθεστώς κατοχής, θα καθίσει στο σκαμνί τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας, θα απαλλάξει τη χώρα από τα δεσμά του χρέους και από την τυραννία του Ευρώ ώστε να αποκτήσει ό ίδιος ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του, θα ανοίξει το δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και θα επιβάλει επιτέλους την δημοκρατία με κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Η ώρα έχει έρθει για να ξεκινήσει ο ελληνικός λαός, μέσα από την γενική πολιτική ανυπακοή, την μεγάλη πορεία για να πάρει ο ίδιος τις τύχες της χώρας στα χέρια του.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΧΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΡΟΪΚΑΝΗ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΕΠΑΜ)
17 Νοέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.