# #

19 Νοε 2011

Ο τσεκουράτος Μάκης Βορίδης





Πιστό στο πνεύμα των αποκαλύψεων, το Jungle Report έχει να σας προσφέρει σήμερα μια φωτογραφία που ξεσκεπάζει την υποκρισία όσων ορκίζονται στην Δημοκρατία και υποδύονται τους ταγούς της.

 Μία φωτογραφία που ο κάθε εχέφρων πολίτης θα νιώσει ντροπή για τους συμπολίτες αυτούς που έστειλαν ένα "λουλούδι" στη Βουλή για να "εκπροσωπήσει" το Έθνος και τη Δημοκρατία.

Θαυμάστε, θαυμάστε, θαυμάστε μια ανάμνηση από τη δεκαετία του '80.
 Βρισκόμαστε στο Μάρτιο του 1985 και μια ομάδα διαδηλωτών διαμαρτύρεται «για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία», τότε ήταν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο «επιχείρηση Αρετή» από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, δήθεν για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους αναρχικούς.

 Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένης με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει στους διαδηλωτές κι αυτοί αμύνθηκαν εξωθώντας τους στα τότε γραφεία της χουντικής οργάνωσης στην Ακαδημίας και Κιάφας.

 Ένας από τους συμμετέχοντες στη συμμορία των φασιστών μπήκε λίγη ώρα πριν στο κάδρο ενός φωτογράφου: ήταν ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης που κραδαίνει ένα...αυτοσχέδιο τσεκούρι!


(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Photobucket


(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πλάκα σε στυλ Λούκι Λουκ, Καθιστό Φασιστάκι ξεθάβει τσεκούρι πολέμου, αλλά αυτό δεν είναι αστείο. Βλέπουμε μια προμελετημένη σύναξη υποψήφιων δολοφόνων, δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός να θέσουμε ή έστω να επινοήσουμε. Η φωτογραφία κραυγάζει από μόνη της.
Προσέξτε τις λεπτομέρειες τώρα. Στην πρώτη φωτογραφία, το τσεκούρι είναι ένα ξύλινο καδρόνι με μια δεμένη αιχμηρή πέτρα. Στη δεύτερη, βλέπουμε ότι ο σιδηρολοστός που κρατάει ο τύπος αριστερά είναι ενισχυμένος με ξύλινη λαβή. Στη τρίτη, πίσω από τον τσεκουράτο Βορίδη βλέπουμε έναν άλλο τύπο με αυτοσχέδια εξάρτυση ΜΑΤατζή να κρατάει σιδηρολοστό, πάλι ενισχυμένο με ξύλινη λαβή, φορά κράνος και στηρίζει μια ασπίδα. Επίσης πίσω από τον ΜΑΤατζή υπάρχει κι ένα άλλο άτομο να κρατάει παρόμοιο σιδηρολοστό...




Αλήθεια, αυτοί οι συναγωνιστές του τσεκουράτου Βορίδη, σε ποιά μετερίζια να βρίσκονται σήμερα; Είναι δύσκολο να απορρίψουμε το ενδεχόμενο να χώρισαν οι δρόμοι τους και να εμφανίζεται σήμερα ο τσεκουράτος Βορίδης με εκδημοκρατισμένο προσωπείο στα έδρανα της Βουλής. Ιδού ένα σύντομο βιογραφικό, αυτό που θα έπρεπε να είχε κατατεθειμένο στην ιστοσελίδα της Βουλής, στο λήμμα Εξωκοινοβουλευτικές Αντιδημοκρατικές Δραστηριότητες:

  • Δημιουργός του εθνικιστικού κινήματος Ελεύθεροι Μαθητές κατά το 1979 που ξεκίνησαν ως μαθητική παράταξη από το Κολλέγιο Αθηνών όπου σπούδαζε οτσεκουράτος Βορίδης
  • Διετέλεσε και πρόεδρος του 15μελούς σε αυτό το φυτώριο αυριανών πολιτικών και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων.
  •  Οι Ελεύθεροι Μαθητέςγνώρισαν μεγάλη απήχηση στα βόρεια προάστια απ' όπου στρατολογούσαν τα (ανήλικα) μέλη τους από ένα οργανωμένο δίκτυο στα σχολεία των περιοχών αυτών.
  •  Στις στρατολογήσεις των Ε.Μ. συμμετείχε ενεργά και η ΝΟΠΟ, το σκληροπυρηνικό παρακλάδι της Θύρας 13, δηλαδή η διαβόητη Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών
  • Το 1984 ο τσεκουράτος Βορίδης, φοιτητής πλέον της Νομικής Σχολής, διαγράφεται από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών ως φασίστας. Ειρωνεία: στη διαγραφή πρωτοστάτησε η ΔΑΠ-Νομικής.
  •  Προηγήθηκε την ίδια χρονιά η ανάληψή του στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ στη θέση του Νίκου Μιχαλολιάκου και μάλιστα με τις ευλογίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου τον οποίον επισκέφτηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού. 
  • Από κείνη ακριβώς την περίοδο προέρχεται η φωτογραφία που εξασφαλίσαμε κατά αποκλειστικότητα... Παραθέτουμε τη συνέχεια από τον ΙΟΈνα χρόνο αργότερα, στις 22 Απριλίου 1986, θα πραγματοποιηθεί αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών στη Νομική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές. 
  • Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας": "Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη (πρόκειται για φοιτητή της Νομικής σχολής που έχει διαγραφεί από τον φοιτητικό σύλλογο για φασιστική δράση) που ηγείτο της ομάδας των φασιστών". Για το επεισόδιο έβγαλαν ανακοινώσεις καταγγελίας όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΠ.
  •  Η συνέχεια, με το Ελληνικό Μέτωπο και τις κουμπαριές με τον Λεπέν είναι λίγο πολύ γνωστή. Όμως το χαρακτηριστικότερο περιστατικό αυτής της περιόδου μέχρι την μεταπήδησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. είναι οι υπόγειες σχέσεις του με την ΜΑΒΗ, την παραστρατιωτική οργάνωση που η ίδια καμαρώνει με προκηρύξεις στην Ελευθεροτυπία την ανάμειξή της στην επίθεση σε αλβανικό στρατόπεδο στην Επισκοπή δολοφονώντας δύο στρατιώτες, παίρνοντας ομήρους τρεις και να «απαλλοτριώνει» δεκαπέντε όπλα.
  •  Όταν σε μπλόκο της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο «πρωτοπαλίκαρα», ο Γιώργος Αναστασούλης και ο Απόστολος Καρβελάς, με πλουσιότατο οπλικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητό τους και σε ένα διαμέρισμα, ο Μάκης Βορίδης πρόσφερε άλλοθι στον ηγέτη της ΜΑΒΗ Γιώργο Αναστασούλη λέγοντας πως το βράδυ της επίθεσης στην Επισκοπή, ο τελευταίος ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου στην Αθήνα...

Κάπου εδώ σταματάει ο ιλιγγιώδης αντιδημοκρατικός βίος του τσεκουράτου Βορίδη και το βεβαρυμένο προφίλ του αρχίζει να ξεπλένεται από τις αμαρτίες του παρελθόντος με την ανάμιξή του σε μεγάλες δικηγορικές υποθέσεις, συνήθως πιπεράτου χαρακτήρα (Γιούλη Μπάρκα), την προβολή του στα ΜΜΕ ως ανερχόμενος πολιτικός αστέρας, το πρόσκαιρο κι ατυχές κουμπαρικό δεκανίκι από τον Λεπέν και στο τέλος, την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. για να απολαμβάνει στο τέλος όλα τα προνόμια του εκλεγμένου στο βουλευτικό αξίωμα...

Να ξεδιαλύνουμε μια παρεξήγηση εδώ, ανακαλύπτουμε από την έρευνά μας σε διάφορα φόρουμ ότι οτσεκουράτος Μάκης Βορίδης θεωρείται γιος του προσωπικού γιατρού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δρ Ευτύχιο Βορίδη, πράγμα το οποίο δεν στέκει. 
Σε συνέντευξή του στο (ιδιόκτητο βέβαια...) e-grammes, ο τσεκουράτος Μάκης Βορίδης διευκρινίζει ότι είναι ανηψιός του γιατρού Βορίδη.
 Και για να σας δείξουμε το πόσο ο θείος ήταν προοδευτικό πνεύμα σε σχέση με το τσεκουράτο ανηψάκι του, διαβάστε μια ξεκάθαρη άποψή του στο θέμα των ναρκωτικών στα ΝΕΑ της 20ης Δεκεμβρίου 1997. Σήμερα, ποιός από το ΛΑ.Ο.Σ. θα τολμούσε να θέσει μια τόσο προχωρημένη άποψη, πόσο μάλλον ο ίδιος ο τσεκουράτος ανηψιός του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.