# #

19 Νοε 2011

Λάβρος Πούτιν κατά Γκορμπατσόφ....


Image"H ΕΣΣΔ υπήρξε η «Μεγάλη Ρωσία»", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο.


 Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι «παραιτήθηκε από την εξουσία» το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.


 Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.


«Καθώς πήγαινα να επισκευάσω ένα λάστιχο για το αυτοκίνητό μου με ρώτησαν:


 Εσύ είσαι υπέρ της ΕΣΣΔ ή της Ρωσίας;», θυμήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 «Έχοντας ψευδαισθήσεις τούς απάντησα: έχει καμία διαφορά; Την ονομάζουμε αλλιώς, στην πραγματικότητα είναι η Μεγάλη Ρωσία».

«Οι άνθρωποι έπαψαν να συναισθάνονται τι συνέβαινε στ' αλήθεια, καθώς τούς διαβεβαίωναν ότι μετά από πολύ λίγο καιρό ο λαός θα ζούσε όπως οι Παριζιάνοι και οι Λονδρέζοι.
 Έτσι φθάσαμε στην 21η Δεκεμβρίου του 1991, την ημέρα που ο Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε της εξουσίας. 
Δύο φορές συνέβησαν τόσο δραματικές εξελίξεις στην ιστορική διαδρομή μας και μιλώ για την παραίτηση από την ανώτατη ηγεσία μας στις ευθύνες της, στα προνόμια της εκτελεστικής εξουσίας... 
Πρώτη φορά έγινε την εποχή του τελευταίου Τσάρου, στις 2 Μαρτίου 1917, με επακόλουθο τρομακτικά, αιματηρά γεγονότα, δεύτερη φορά επαναλήφθηκε επί Μιχαήλ Γκορμπατσόφ», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Γκορμπατσόφ, συνιδιοκτήτης της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta, τηρεί επικριτική στάση απέναντι στον πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Πούτιν, ιδίως αφότου ο τελευταίος ανήγγειλε ότι μετά μια 8ετή προεδρία, την περασμένη 10ετία, θέλει να επανέλθει την ερχόμενη άνοιξη στο ύπατο αξίωμα, όμως ο ίδιος χρεώνεται από μια πλειοψηφία Ρώσων για τα δεινά στη ρωσική οικονομία που κληροδότησε, με χαρακτηριστικό τις χρόνιες ελλείψεις αγαθών και την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.