# #

19 Νοε 2011

Το νέο σώμα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ… με απόφαση του νέου υπουργού μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη !

 
 Την επίσημη εμφάνιση του πραγματοποίησε χθες, το νέο σώμα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ με απόφαση του νέου υπουργού μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη.

 Βέβαια, το σώμα αυτό, δεν είναι τόσο νέο αν σκεφτεί κανείς ότι έχει γίνει σύνθημα τα τελευταία τριάντα χρόνια, βίωμα,  και κάποιες στιγμές ίσως και καθημερινότητα των πολιτών που διαμένουν ή κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.

 Το σώμα αυτό λοιπόν, δεν είναι άλλο από τις μονάδες αποκατάστασης της τάξης… τα γνωστά σε όλους μας ΜΑΤ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του νέου υπουργού, στις αρμοδιότητες των ΜΑΤ προστίθενται μια σειρά νέων καθηκόντων, όπως η διατήρηση της τάξης, της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ. Τα νέα αυτά καθήκοντα, όπως σημείωσε ο Μάκης Βορίδης είναι μεν ξένα και μακριά από τα έως τώρα καθήκοντα των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας, δεν παύει όμως να διατηρεί την πεποίθηση πως είναι ένα άξιο σώμα που θα τα πάει περίφημα.




Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ εκφράζουν την “ικανοποίηση τους από αυτή την εξέλιξη” αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του σώματος κ. Μπαλούρδος δεν περίμεναν ποτέ στη ζωή τους να κάνουν μια δουλειά τόσο δημιουργική -όπως αυτή των ελεγκτών.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα από τα νέα καθήκοντα των ΜΑΤ:

-Ο έλεγχος των εισιτηρίων, των προσωπικών αντικειμένων καθώς και η υποχρεωτική αναγνώριση στοιχείων. Όποιος επιβάτης δεν διαθέτει αστυνομική ταυτότητα θα προσάγεται προληπτικά. 

-Σε περίπτωση που ο επιβάτης δεν διαθέτει εισιτήριο θα προσάγεται στο Α.Τ Ομονοίαςκαι στην περίπτωση που φέρει αντίσταση, στον δωδέκατο όροφο της Γ.Α.Δ.Α (στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία).

-Σε περίπτωση υπερσυσσώρευσης  επιβατών στους συρμούς, οι άνδρες των ΜΑΤ θα χρησιμοποιούν κρότου λάμψης και χημικά ώστε να αποφεύγεται η «σαρδελοποίηση» του επιβατικού κοινού και η μεταφορά να γίνεται ανθρώπινα.
Τις θέσεις να τις κερδίζουν αυτοί που τις έχουν πραγματικά ανάγκη –το νέο δόγμα.

-Η είσοδος στους αλλοδαπούς θα είναι ελεύθερη και η μεταφορά τους θα γίνεται συνοδεία τουλάχιστον μιας διμοιρίας...
http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=1852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.