# #

18 Νοε 2011

Είναι σίγουρο ότι και αυτή την φορά ο αντίπαλος θα ηττηθεί... Έχει ηττηθεί !!!

Δύο παραδείγματα…(17/11/11)

Αν σας έλεγα το έτος 1939, όταν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, υπήρχαν φασιστικές κυβερνήσεις, φασιστικές ιδέες, φασιστικές πρακτικές. Όταν στην χώρας μας υπήρχε η φασιστική κυβέρνηση Μεταξά, (ηγέτης ενός μικρού κόμματος, που στηρίχτηκε από το λαϊκό κόμμα -κάτι σαν ΝΔ- και το Βενιζελικό κόμμα -κάτι σαν ΠΑΣΟΚ-…), με στυγνό κυνηγητό των αριστερών ατόμων και ιδεών.

Αν σας έλεγα, το 1939, λοιπόν, ότι σε δύο τρία χρόνια, από τότε, η μισή Ελλάδα θα ήταν ελεύθερη, και μάλιστα με πρωτοβουλία, αυτών που ήταν κυνηγημένοι και φυλακισμένοι, δεν θα με λέγατε τρελό και μυθομανή;



Ε, λοιπόν, έγινε. Μέσα σε τρία χρόνια, συνέβη κάτι μοναδικό και ακατόρθωτο, σύμφωνα με την τότε συγκυρία και την τότε λογική.

Αν σας έλεγα, το καλοκαίρι του 1973, όταν η χούντα, πάλι με φυλακισμένους και κυνηγημένους όλους τους αριστερούς, πάλι με διώξεις και απαγορεύσεις, ακόμη και συγκεντρώσεων μικρών ομάδων, με τον αστυνόμο σε κάθε γωνία, και τον ασφαλίτη σε κάθε πολυκατοικία. Αν σας έλεγα λοιπόν, ότι σε 6 μήνες από τότε, η νεολαία της Αθήνας, θα αψηφούσε όλα αυτά, και θα έβγαινε στο δρόμο, καταλαμβάνοντας το Πολυτεχνείο. Αν σας έλεγα επίσης ότι αμέσως μαζί της θα έβγαιναν οι οικοδόμοι, οι εργάτες, οι δάσκαλοι, οι καλλιτέχνες, και όλοι μαζί θα στέκονταν απέναντι από τανκς, δεν θα με λέγατε τρελό και μυθομανή;

Ε, λοιπόν, έγινε. Και έτσι κατάφεραν να απομυθοποιήσουν την χούντα και τα τότε «ανοίγματά» της. Κατάφεραν να της δώσουν ένα γερό χτύπημα, και σε λίγο καιρό να την κάνουν παρελθόν.

Δύο παραδείγματα, διαφορετικά μεταξύ τους, σε διαφορετικές συγκυρίες, με ελαφρώς απλοϊκή προσέγγιση. Συνέβησαν όμως, όταν φαινόταν ότι δεν θα μπορούσαν να συμβούν. Συνέβησαν κόντρα στις τότε «φωνές της λογικής και της σύνεσης», συνέβησαν όταν οι συσχετισμοί ευνοούσαν τον αντίπαλο. Και συνέβησαν απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο. (και πολιτικά και στρατιωτικά…)

Ξέρω τώρα που πάει ο νους σας. Να κάνω μια πρόβλεψη για κάτι που θα συμβεί, και να στοιχηματίσουμε. Όχι δεν θα το κάνω. Αφήνω, εσάς. Τον καθένα, και την καθεμιά σας. Να κάνει την δική του υπόθεση. Να πλάσει, στο μυαλό του, την δική του εξέγερση. Και μην λυπηθείτε τον βαθμό δυσκολίας. Βάλτε τον μεγαλύτερο. Κάντε τον αντίπαλο, πολύ ισχυρό. Πανίσχυρο. Κάντε όμως και εμάς αποφασισμένους. Ξεκάθαρους και πολύ αποφασισμένους.

Είναι σίγουρο ότι και αυτή την φορά ο αντίπαλος θα ηττηθεί.
Έχει ηττηθεί.

Θύμιος Κ.
(ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.