# #

17 Νοε 2011

Η ελληνική dream team που νίκησε τον καρκίνο



Mία από τις μεγαλύτερες νίκες ενάντια στην επάρατη νόσο πέτυχε μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, βρίσκοντας ένα «όπλο» που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Η νέα τεχνική για τους όγκους στο ήπαρ και το πάγκρεας αναμένεται να σώσει πολλές ζωές.
Ύστερα από πολλά χρόνια ερευνών με επιμονή και υπομονή, η ελληνική dream team ανακάλυψε τα πρώτα αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος και του ήπατος που μέχρι σήμερα δεν άφηνε περιθώρια σωτηρίας σε όποιον είχε προσβληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso.
Με επικεφαλής τον Βολιώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ...
Δημήτρη Ηλιόπουλο, σε μια ομάδα που απαρτίζεται κυρίως από συμπατριώτες επιστήμονες, επιτεύχθηκε αυτό που μέχρι χρόνια θεωρούσαμε άπιαστο όνειρο.
«Με βάση τη μεθοδολογία που έχουμε αναπτύξει σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών έχουμε καταφέρει να βρούμε δύο καινούρια φάρμακα για τον καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος. Συγκεκριμένα ανακαλύψαμε ότι η μετορφίνη που είναι αντιδιαβητικό φάρμακο εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος», τόνισε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος στην εφημερίδα, χαρίζοντας μας χαμόγελα υπερηφάνειας και χαράς.
Σε ότι αφορά τον καρκίνο του ήπατος, όπως ανέφερε ο διακεκριμένος επιστήμονας «σε συνεργασία με τον επίσης Βολιώτη γιατρό Γιώργο Πουλτσίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, ανακαλύψαμε ένα καινούριο μόριο RNA το οποίο καταστέλλει τον καρκίνο του ήπατος σε πειραματόζωα και ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε στο άμεσο μέλλον και γι αυτό το μόριο κλινικές δοκιμές σε ασθενείς».
Ο κ. Ηλιόπουλος που από μικρό παιδί είχε ως όνειρο να ασχοληθεί με τον άνθρωπο, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο ίδιος σκοπεύει μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια να βρει όπλα για την καταπολέμηση και άλλων ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.