# #

13 Μαρ 2011

Πάνε για πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Φουκουσίμα! - ΗΠΑ: "Απελπισμένοι οι Ιάπωνες" (βίντεο)







Aυτό που μετέδωσε πρώτο σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 01.04 σήμερα τα ξημερώματα το defencenet.gr, τώρα το παραδέχεται και η ιαπωνική κυβέρνηση: Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην γλιτώσουμε το ιαπωικό Τσερνόμπιλ και να σημειωθεί έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν θα προκληθεί έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η τήξη στους πυρήνες των δύο αντιδραστήρων 1 και 3 στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα είναι πιθανή.
Αμερικανοί ειδικοί στα πυρηνικά δήλωσαν πριν λίγο ότι "φοβούνται μήπως η Φουκουσίμα αποτελέσει το νέο Τσερνόμπιλ. Η χρήση θαλασσινού νερού για επιτευχθεί η ψύξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα, όπως πράττουν οι ιάπωνες τεχνικοί στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που υπέστη βλάβες μετά τον μεγα-σεισμό της Παρασκευής, αποτελεί μία «πράξη απελπισίας», η οποία θυμίζει την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ".
Οι τεχνικοί στον πυρηνικό σταθμό πασχίζουν να αποτρέψουν την... τήξη στους αντιδραστήρες, οι οποίοι έχουν χάσει και τα εφεδρικά συστήματα ψύξης μετά την σεισμική δόνηση των 8,9 Ρίχτερ την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η στάθμη του νερού για την ψύξη έχει κατέλθει σε μεγάλο βαθμό, ώστε οι ραδιενεργές ράβδοι του πυρήνα βρίσκονται εκτεθειμένες έως και 3 μ.

Σήμερα, οι τεχνικοί θα επιχειρήσουν να απελευθερώσουν άλλη μία δόση ραδιενεργού ατμού από τον δεύτερο αντιδραστήρα στην ατμόσφαιρα, τόνισε ο Εντάνο.

Στο μεταξύ, η μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ιαπωνίας αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση της για το μέγεθος του σεισμού που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, στους 9 βαθμούς από 8,8.

Το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι το μέγεθος της δόνησης, που προκάλεσε τσουνάμι, ήταν 8,9 βαθμών.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας "ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια"

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλέι η είδηση που μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Κιόντο, σύμφωνα με την οποία, ειδικοί στην βορειοανατολική επαρχία Μιγιάγκι στην Ιαπωνία μέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας 400 φορές πάνω από το κανονικό όριο.

Εκπρόσωπος της τοπικής ηλεκτρικής εταιρείας Tohuku τόνισε πως οι αντιδραστήρες στην περιοχή είναι σώοι και αβλαβείς. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν στην περίμετρο του πυρηνικού σταθμού στην Οναγκάουα, αλλά πιστεύεται πως η ραδιενέργεια δεν προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του.

Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, διαβεβαιώνουν σε τηλεοπτικό τους ανακοινωθέν οι ειδικοί, ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, ανέφερε το Κιόντο.

Πολλοί ειδήμονες, στη συνομιλία τους με δημοσιογράφους, τονίζουν πως το πυρηνικό τούτο ατύχημα ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας σε πολλές χώρες.

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων


Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι μπορεί να φτάσει τους 10.000, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας.

Νωρίτερα, νέος επίσημος απολογισμός, έκανε λόγο για 1800 νεκρούς και αγνοούμενους. Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι σχεδόν 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής· ωστόσο στο νέο επίσημο απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι 300-400 σοροί που ανακάλυψε ο στρατός στην πόλη Ρικουζεντακάτα.

Η αστυνομία ανακάλυψε άλλες 200 σορούς ανθρώπων στην πόλη Χιγκασιματσουσίμα, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού.

Επιπλέον περίπου 10.000 άνθρωποι αγνοούνται από την παραθαλάσσια πόλη Μιναμισανρίκου στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, 1.040 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 645 αγνοούνται.
Περισσότεροι από 300.000 εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω του σεισμού. Ο ΟΗΕ, επικαλούμενος στοιχεία που έχει δώσει η ιαπωνική κυβέρνηση, σημειώνει ότι 51.207 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Φουκουσίμα.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 600.000 χωρίς πόσιμο νερό."
Απειλή για την  Ρωσία

"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το σύννεφο των ραδιενεργών σωματιδίων που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας θα φτάσει στην Καμτσάτκα σε λιγότερο από 24 ώρες", δήλωσε η Νατάλια Γντάνοβα της υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti.



 defencenet.gr


...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.