# #

17 Μαρ 2011

3.000 πολίτες διαδήλωσαν υπέρ του Βωμού των 12 Θεών




 

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά περίπου 3.000 Έλληνες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας για να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του ΗΣΑΠ, να θάψει το βωμό των 12 θεών της αρχαίας Δημοκρατίας.

Το μνημείο είναι εξόχως σημαντικό όχι μόνο ως Ιερό των προγόνων μας, αλλά γιατί θεωρούνταν το κέντρο της Αρχαίας Πόλης, σημείο αναφοράς των αρχών και αξιών του Ελληνικού Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Μπορεί οι ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι και αγράμματοι γιάπηδες της διοίκησης του ΗΣΑΠ να μην κατέχουν από ιστορία, αλλά σήμερα πήραν το πρώτο μήνυμα ότι υπάρχουν πολλοί αποφασισμένοι Έλληνες πολίτες να αναχαιτίσουν τους νέους βανδάλους και καταστροφείς....

Η κατοχική κυβέρνηση και τα τσιράκια της μπορεί να μην έχουν καμιά αναστολή να καταστρέφουν αρχαία μνημεία και βωμούς, εδώ υποθήκευσαν την Ακρόπολη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας Έλληνας δεν θα ανεχθεί άλλη βεβήλωση! Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και οι ΗΛΙΘΙΟΙ του ΗΣΑΠ που πήραν την εν λόγω απόφαση καλό είναι να παραιτηθούν πάραυτα!

Ομιλία στη συγκέντρωση εξεφώνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Τζάνη.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.