# #

18 Μαρ 2011

Νέα λυπητερή για μισθούς και συντάξεις…



thumb
Της Μιχαλούς
Μας τα πρόλαβαν για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΔΝΤ- αγνοώντας τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου- με την έκθεση που υπέβαλαν ενόψει της εκταµίευσης της 4ης δόσης του δανείου … Ο λόγος για την νέα λυπητερή που θα πληρώσουμε η οποία ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ και θα βγει από νέες μειώσεις που θα υποστούν για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι …
Βέβαια ο Παπακωνστασντίνου μας είχε προϊδεάσει με την γνωστή τακτική του…Διαψεύδει δηλαδή κατηγορηματικά κάτι, το οποίο γίνεται το πολύ σε ένα μήνα!
Θυμίζουμε ότι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είχε δηλώσει ότι..
η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από το κόστος εργασίας(!), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών στο δημόσιο.
Η επιβεβαίωση έρχεται με την ίδια πάντα λογική και από την πρωθυπουργάρα μας, οποίος έλεγε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ ότι «Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να ανταγωνιστεί η Ελλάδα στο κόστος εργασίας την Κίνα ή την Τουρκία»...
Λίγες μέρες μετά διαψεύδονται και πάλι μετά τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ, οι οποίες με λίγα λόγια λένε ότι η Κυβέρνηση πρέπει κόψει συνολικά  4,6 δις ευρώ από τους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Την ίδια ώρα αναμένεται να περικοπούν δαπάνες έως 4 δισ. ευρώ από τις συντάξεις. Τόνισε επίσης ότι κόβονται όλα τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας (δηλαδή πάνω από 6.000 ευρώ ατοµικό εισόδηµα ή πάνω από 13.608 σε περίπτωση τετραµελούς οικογένειας µε δύο παιδιά). Ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκίνησει την καταγραφή των επιδοµάτων η οποία πρόκειται να ολοκληρώθει τον Ιούνιο (μεταξύ των κοινωνικών επιδοµάτων περιλαµβάνονται το επίδοµα ανεργίας, πολυτέκνων, το ΕΚΑΣ, η επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισµό Εργατικής Κατοικίας κ.ά.).
Όσο για τις ∆ΕΚΟ η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τους µισθούς των υπαλλήλων της με αυτούς του ιδιωτικού τοµέα, που σήµερα είναι πολύ χαµηλότεροι.

απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.