# #

19 Μαρ 2011

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έφεραν αποτέλεσμα: Πίσω έκανε το υπουργείο Παιδείας..


 Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έφεραν αποτέλεσμα: Πίσω έκανε το υπουργείο Παιδείας και για το Λύκειο Μοχού και για τα Γυμνάσια Τυλίσου και Τεφελίου!

Αλλο ένα βήμα έκανε πίσω το υπουργείο Παιδείας




Μετά από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Χερσονήσου και μία επιτροπή που είχε συσταθεί για αυτό το σκοπό, η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δέχτηκε να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τα Γυμνάσια Τυλίσου και Τεφελίου.

 
Το υπουργείο... έκανε πίσω και για το Λύκειο Μοχού μετά τα Γυμνάσια Τυλίσου και Τεφελίου

Της Κατερίνας Μυλωνά

Τα ... γυρίζει το υπουργείο Παιδείας και για το Λύκειο Μοχού!

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και φορέων της περιοχής και η συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, και μία πενταμελή επιτροπή, έκαναν την υφυπουργό, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να αναιρέσει την απόφαση για κλείσιμο του σχολείου!

Είχε προηγηθεί η δέσμευση ότι τα Γυμνάσια Τυλίσου και Τεφελίου θα παραμείνουν ανοιχτά.

Στη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Δοξαστάκης παρουσίασε στοιχεία, βάσει των οποίων ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Έχουν ήδη κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά 26 μαθητών της Γʼ Γυμνασίου στο Μοχό ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στο Λύκειο της περιοχής. Παράλληλα, η επιτροπή από το Μοχό επεσήμανε πως το Λύκειο Μαλίων, όπου οι μαθητές καλούνται να φοιτήσουν, έχει πρόβλημα υποδομών και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε πως το Λύκειο Μοχού θα συνεχίσει να λειτουργεί. Σήμερα, αναμένεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που της παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνάντηση.

Ο κ. Δοξαστάκης είπε στην «Π» πως υπάρχει προοπτική, το Λύκειο να έχει 70 μαθητές τα επόμενα δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως από το 2005 υπήρχε απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το σχολείο, η οποία, όμως, κάθε χρόνο ήταν σε αναστολή.

Σημειώνεται, τέλος, πως χθες το Γυμνάσιο και Λύκειο Μοχού τέλεσαν υπό κατάληψη.

ΠΑΤΡΙΣ, 17/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.