# #

18 Μαρ 2011

Το Skype αφήνει έκθετους τους χρήστες του...???



Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η δικηγορική ομάδα Privacy International, η οποία σε ανακοίνωση της υποστήριξε ότι η υπηρεσία δωρεάν κλήσεων Skype πρέπει να λύσει ορισμένα βασικά ζητήματα ασφαλείας, ειδάλλως οι χρήστες της έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκτεθούν σε υποκλοπές, αντιγραφή προφίλ και παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τους νομικούς, η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας, η οποία έχει μέχρι στιγμής 700 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, έχει υποπέσει σε σοβαρά ατοπήματα σε σχέση με την ασφάλεια των χρηστών της.

1.Η χρήση του interface με ονόματα και όχι με μοναδικά... ID μπορεί άνετα να προκαλέσει μιμητές στην λίστα των χρηστών

2.Τα downloads δεν γίνονται σε περιβάλλον ασφαλούς σύνδεσης, που σημαίνει ότι άλλα site μπορούν να παρουσιαστούν ως το κεντρικό site του skype και να προσφέρουν επικίνδυνες εκδόσεις του λογισμικού (αυτό έχει ήδη συμβεί στην Κίνα).

3.Το σύστημα συμπίεσης του ήχου επιτρέπει την ταυτοποίηση των δράσεων με ακρίβεια 50 – 90%, ακόμα και όταν υπάρχει κωδικοποίησης.

“Αν η εταιρεία δεν μπορέσει να λύσει αυτά τα ζητήματα σε αυτούς που ψάχνουν ασφαλείς επικοινωνίες, τότε οι χρήστες θα συνεχίζουν να εκτίθενται και οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι”, 
είπε ο σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Eric King.

Από την πλευρά του, το Skype απάντησε:

Η Privacy International δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, γι' αυτό θα μας πάρει αρκετό καιρό να διαβάσουμε και να απαντήσουμε στην έκθεση. Θα δούμε τα σημεία στα οποία αναφέρουμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους. Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις όποιες καταγγελίες, αφού στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ασφάλεια στους χρήστες”. 


 cosmo
απο το..devil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.