# #

19 Μαρ 2011

ντός των επόμενων ωρών τα αεροπορικά χτυπήματα στη Λιβύη



NAFTEMPORIKI.GR
Εντός των επομένων ωρών θα πραγματοποιηθούν τα αεροπορικά χτυπήματα στη Λιβύη, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν, διευκρινίζοντας πως οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές.
Την ίδια ώρα, στο Όσλο, η Νορβηγίδα υπουργός Αμυνας Γκρέτε Φαρέμο γνωστοποίησε με δηλώσεις της στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι.
«Οι Γάλλοι, ...
οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων (για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα είναι φυσικά συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και όταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος, ξεκαθάρισε ότι οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις. Τα χτυπήματα, διευκρίνισε, θα αρχίσουν «σύντομα, εντός των επόμενων ωρών».
Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιόν τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι φυσιολογικό", δήλωσε η νορβηγίδα υπουργός ʼμυνας.
Μία δυνατότητα είναι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και η συμμετοχή σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που απαιτούν αεροπορικές μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.