# #

15 Ιουν 2010

Γιατι επεστρεψα στον ΠΑΟΚ...........


Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ, οι προσδοκίες του με το "δικέφαλο", οι αντιδράσεις, αλλά και η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποκαλύπτεται σε μηνιαίο περιοδικό. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι αυτό που λέμε «το παιδί της διπλανής πόρτας». Ορισμός του αντι – σταρ, χαμηλών τόνων και με σπάνια, για την εποχή και το επάγγελμά, σεμνότητα. Πριν λίγες μέρες πήρε μια μεγάλη απόφαση για την καριέρα του και μας εξηγεί το πώς και το γιατί.
.-Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού προτίμησες να ακούσεις την καρδιά σου και να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ. Είσαι σίγουρος για την απόφαση σου;

"Ναι. Όταν φτάνει η ώρα μιας τέτοιας απόφασης βάζεις κάτω όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που θα βρεις. Παίζει ρόλο και το οικονομικό αλλά και το που αισθάνεσαι πιο ωραία. Αναλογίζεσαι την ποιότητα της ζωής, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις και έτσι παίρνεις την απόφαση. Για μένα η απόφαση ήταν συνειδητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν πέρασα καλά ή δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση καθώς δεν θα μου άρεσε να έχω μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν".

-Μετά από 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Τι ελπίζεις και τι περιμένεις;

"Ο ΠΑΟΚ ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφησα εγώ. Με τον Ζαγοράκη πρόεδρο, τον Βρύζα και τους λοιπούς της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Η ομάδα γύρισε πραγματικά σελίδα και μπήκε στον ίσο δρόμο. Απαλλαγμένος από τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος ο σύλλογος μπορεί να πάει εκεί που του αρμόζει. Οι φιλοδοξίες αλλά και το πλάνο είναι κάθε χρόνο να στοχεύει και ψηλότερα. Την τελευταία διετία είχε πολύ καλή πορεία με αποκορύφωμα την σεζόν που μόλις τελείωσε όπου διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα".

-Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θα σε αποδοκιμάσει;

"Αυτά συμβαίνουν παντού. Σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να στέκεσαι σε τέτοια γεγονότα αλλά να τα προσπερνάς. Απλά μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή και σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Σε ένα χώρο σαν το ποδόσφαιρο όπου εμπλέκεται έντονα το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο καθένας. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους".

-Ετοιμάζεσαι να παίξεις στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας σου. Τι περιμένεις;

"Περιμένω να το διασκεδάσω. Να χαρούμε όλοι μαζί τη συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή γιατί είναι σημαντική η παρουσία της Ελλάδας σε μια τέτοια διοργάνωση".

-Εμείς τι να περιμένουμε από την Εθνική;

"Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη επιτυχία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά από 16 χρόνια ευτύχησε η Ελλάδα να συμμετάσχει ξανά και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα. Είμαστε χαρούμενοι, αισιόδοξοι και ελπίζουμε να δώσουμε
...........http://www.blogotsarka.gr/?p=36052

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.