# #

15 Ιουν 2010

το ράσο θα έπρεπε να είναι το «must» του φετινού καλοκαιριού...


Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος... ξαναχτύπησε! Στο πυρ το εξώτερο, έστειλε αυτή τη φορά τις γυναίκες που φοράνε μίνι και σκανδαλίζουν τόσο τους άνδρες όσο και τις άλλες ευπρεπείς γυναίκες, όσους συχνάζουν στα «υπαίθρια κρεοπωλεία» -δηλαδή τις κατά Άνθιμον παραλίες, αλλά και όσους δεν κάνουν το χρέος τους στο παγκάρι, «τα έσοδα του οποίου έχουν πέσει στο ήμισυ»...Τα μίνι φαίνεται.... να έβγαλαν από τα ρούχα του .τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά το χθεσινό του κήρυγμα έδωσε στιλιστικές συμβουλές για το φετινό καλοκαίρι, στις γυναίκες που αποκαλύπτουν δημόσια τον «σαρκικό τους εαυτό». Σύμφωνα με τον πατέρα Άνθιμο, το ράσο θα έπρεπε να είναι το «must» του φετινού καλοκαιριού. Άλλωστε όπως είπε κανένας δεν πέθανε από τη ζέστη εξαιτίας του. «Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα μας τα εσώρουχα και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;», αναρωτήθηκε συγκεκριμένα από άμβωνος ο μητροπολίτης. Αναφορικά δε με τα γυμνά πόδια που βλέπει παντού γύρω του, επέστησε την προσοχή στον κίνδυνο του σκανδαλισμού, στον οποίο υπόκεινται οι «βλέποντες», αναφωνώντας «Ουαί εις εκείνον δια του οποίου το σκάνδαλο έρχεται. Είναι φορά της ψυχής αυτή του προσώπου που προκαλεί τέτοια εμφάνιση και που γίνεται αιτία να βλάπτεται ο άλλος».

Ο κ. Άνθιμος δεν χαρίστηκε όμως ούτε σε εκείνους που, ακόμη κι αν δεν φοράνε ράσα υποστηρίζουν πως ζεσταίνονται και σπεύδουν στα «υπαίθρια κρεοπωλεία». Μην πάει ο νους σας πως η ζέστη ανοίγει την όρεξη. «Υπαίθρια κρεοπωλεία» είναι οι παραλίες, όπου οι νέοι παρά την οικονομική κρίση, τρέχουν να λιαστούν... Τουλάχιστον άμα θέλουν να πάνε, ας κάνουν πρώτα το καθήκον τους ερχόμενοι στη Θεία Λειτουργία, προέτρεψε ο γνωστός μητροπολίτης.

Η οικονομική ύφεση ήταν ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε χθες τον πατέρα Άνθιμο, καθώς όπως εμμέσως πλην σαφώς είπε η κρίση χτύπησε τελικά και την Εκκλησία. «Την περίοδο του τελευταίου διμήνου – τριμήνου ότι συγκεντρώνει η Εκκλησία κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ από ότι ήταν πριν», ενημέρωσε το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Τέλος, ιερά πυρά δέχτηκαν κι όσοι σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες παρασυρόμενοι από τη φημολογία περί ελληνικής χρεοκοπίας, καθώς όπως είπε ο κ. Άνθιμος «αυτό είναι έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων και υποδηλώνει δουλεία στον Μαμμωνά, δηλαδή στον διάβολο»!......http://www.blogotsarka.gr

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ...ΕΠΕΣΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΑ ΜΙΣΑ....
--------------------------------------------------------------------------------
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.