# #

15 Ιουν 2010

Έπρεπε να κυρήξουμε στάση πληρωμών και χρεωκοπία πριν από δύο μήνες।


Μας πρήξανε, πρέπει να μπούμε στο ΔΝΤ για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία. Αυτό που δεν μας είπαν ήταν ότι την χρεωκοπία δεν την αποφεύγουμε με τίποτα. Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι κόβοντας μισθούς και συντάξεις και αυξάνοντας κάποιους φόρους θα είμαστε σε θέση να μαζέψουμε 200 δις που πρέπει να πληρώσουμε στους δανειστές σε τρία χρόνια. Δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ποτέ αυτά τα λεφτά και να είστε σίγουροι ότι θα μας ζητηθούν.
Έπρεπε να κυρήξουμε στάση πληρωμών και χρεωκοπία πριν από δύο μήνες। Θα ξαναγυρίζαμε στη δραχμή και θα προσπαθούσαμε ν'αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες। Όμως κανείς ξένος δεν θα μπορούσε να αγγίξει κομμάτι της εθνικής περιουσίας, απλά θα χρεωκοπούσαν πέντε-έξη τράπεζες του εξωτερικού και θα αυξανόταν όλα τα εισαγόμενα προιόντα στην Ελλάδα। Και η βενζίνη θα ανέβαινε αλλά θα μπορούσαν να μειωθούν οι φόροι। Με το που πηγαίναμε στη δραχμή θα την υποτιμούσαμε για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί। Δύσκολη λύση αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει και έυκολη και ανώδυνη λύση। Έτσι και αλλιώς θα πάμε κάποια στιγμή στην χρεωκοπία ...... η οποια έπρεπε να είχε ήδη γίνει.
Γιατί μας έδωσαν όμως τα λεφτά? Αυτά δεν τα ήξεραν οι ξένοι ότι δηλαδή δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους τα γυρίσουμε πίσω?
Το ήξεραν και επειδή μερικοί είχαν βιαστεί να πανηγυρίσουν ας ξέρουν το εξής.
Για να μας δώσουν τα νέα δάνεια υποθηκεύσαμε όλη την εθνική περιουσία, όλη μα όλη, λατομεία μεταλλεία , ΔΕΚΟ, πλουτοπαραγωγικές πηγές, λιμάνια τα πάντα θα περάσουν σε ξένα χέρια μόλις δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια!
Ότι έκανε δηλαδή το ΔΝΤ στην Αργεντινή που δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ τώρα που οτιδήποτε που αξίζει στη χώρα έχει περάσει στα χέρια ξένων πολυεθνικών.
Για του λόγου το αληθές παρακαλώ διαβάστε τι υπέγραψε η πολιτική μας ηγεσία.
Λίγη υπομονή διαβάστε παρακαλώ,.......... ..http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_439.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.