# #

15 Ιουν 2010

Κ. Σημίτης: «Ήρθε η ώρα για την οικονομική και πολιτική ένωση των χωρών της Ευρώπης»


Η κρίση έδειξε ότι η λειτουργία της ΟΝΕ με βάση τους συμφωνημένους κανόνες δεν είναι αρκετή να περιορίσει τους κινδύνους”, αναφέρει ο κ. Σημίτης και προσθέτει πως “χρειάζεται να λειτουργούν μηχανισμοί αλληλεγγύης ή έτσω διαχείρισης κρίσεων ώστε να μην πληρώνουν μόνο ορισμένοι τις αδυναμίες του συστήματος”.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και από τη νομισματική ένωση να προχωρήσει στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση.

Για τον Κώστα Σημίτη μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών και η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, με τις αναπροσαρμογές του προς μία δικαιότερη κατευθυνση για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

“Η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ΟΝΕ και να υποτιμήσει τη δραχμή, ώστε να αποκτήσει περιθώρια ελιγμών είναι εσφαλμένη, καθώς δεν ισχύει για μία χώρα στην οποία η παραγωγική βάση είναι εξαιρετικά περιορισμένη”, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και αποδίδει τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας και της εξόδου της από την ευρωζώνη, στην εξυπηρέτηση ετερόκλητων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, τα οποία αντιστρατεύονται τις προσπαθειες της χώρας για στθερότητα και ανάπτυξη. ..https://hellenicspace.wordpress.com/
..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.