# #

18 Ιουν 2010

το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην ιστορία

Του Χρήστου Ζέρβα

Όλες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες .Οι χώρες της ΕΕ ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους "όργανο" , μέσα απο το οποίο παίρνει "σάρκα και οστά" .Με πρόσχημα την ασφάλεια ,οι κοινωνικοί αγώνες , μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.
...Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη και σε μη βίαια κινήματα ,όπως το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης!
Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές,πολιτικές προτιμήσεις και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις ...............
,επισκέψεις και συνομιλίες στο ίντερνετ , ψυχολογικές αναλύσεις της προσωπικότητας των ατόμων,ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες ,όπως μηνύματα και e-mail και απόψεις των υπόπτων (σημ. "Κλασσικοπερίπτωσης":Θυμίζουμε ότι με την "Συνθήκη Σένγκεν" καταργήθηκε και θεσμικά το τεκμήριο της αθωοτητας και πλέον για τις αρχές κάθε πολίτης θεωρείται "ύποπτος") θα αποτελέσουν την "πρώτη ύλη" για το νέο "σαφάρι" που στήνουν οι αρχές ασφαλείας κατά όσων θεωρούν επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη.
Είναι προφανές ότι όλα αυτά προϋποθέτουν τη συντονισμένη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και σίγουρα τη διενέργεια μαζικών υποκλοπών σε τηλέφωνα και ίντερνετ προκειμένου να συγκεντρωθεί ο όγκος των ζητουμένων πληροφοριών.
...στο κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αποκάλυψε η Μ.Κ.Ο προστασίας ανθρωπίνων διακιωμάτων "statewatch" η αξιολόγηση των στοιχείωναυτών θα οδηγήσει αυτόματα σε "τακτική επιχειρησιακή διαδικασία λήψης αποφάσεων"....
Είναι ενδεικτικό ωστόσο ότι στο ίδιο κείμενο η Ε.Ε εκτός του όρου "βίαιη ριζοσπαστικοποίηση" χρησιμοποιεί και απλώς τον όρο "ριζοσπαστικοποίηση", σαν να πρόκειται για το ίδιο πράγμα.Με τη σύγχυση αυτή όμως επιτυγχάνεται η ενοχοποίηση συλλήβδην όλων εκείνων τους οποίους οι αρχές ασφαλείας θεωρούν αντιπάλους του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος,ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους πάλης!
Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, ο όρος "αντιπαγκοσμιοποίηση μοιάζει να αποτελεί μια γενική σύλληψη", η οποία καλύπτει κάθε ομάδα ή οργάνωση που αντιτίθεται στο "status quo"............http://klassikoperiptosi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.