# #

15 Ιουν 2010

Εκτός αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Βουλγαρία. Στον αέρα πλέον τα πάντα!

Την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη, σήμερα, στη Σόφια, η Βουλγαρία θα εγκαταλείψει το σχέδιο, επειδή οι κάτοικοι στην περιοχή του Μπουργκάς είναι αντίθετοι, ο αγωγός θα περάσει από περιοχές, που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «NATURA 2000», ενώ σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου......
.«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του Μπόικο Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο Σεργκέι Σματκό κάλεσε Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».
Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ «δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπορίσοφ.............«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του Μπόικο Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο Σεργκέι Σματκό κάλεσε Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».
Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ «δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπορίσοφ.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.