1) Μην ανοίγετε ποτέ την τηλεόρασή σας τα πρωινά, (χαλάει την διάθεση), αν αντέχετε μην την ανοίγετε ούτε μεσημέρι, ούτε βράδυ.
2) Μην πιστεύετε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί, γιατί θα απογοητευτείτε σίγουρα.
3) Όταν βρίσκεστε κοντά σε πολιτικούς ή άλλα δημόσια πρόσωπα να βαστάτε γερά το πορτοφόλι σας γιατί κινδυνεύει.
4) Αν έχετε χωριό να πάτε σε αυτό με άδειο πορτμπαγκάζ και να αναχωρήσετε από αυτό με γεμάτο.
5) Αν το αφεντικό σας ξέχασε να σας δώσει το δώρο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, μην πάτε στο γραφείο του να του το ζητήσετε, γιατί το πιθανότερο είναι να σας ζητήσει δανεικά για τις γιορτές.
6) Με τους δικούς σας και τους φίλους σας συνενοηθείτε και αντί για ανταλλαγή δώρων ανταλλάξτε χαρά, γέλιο και αγάπη (το κόστος είναι μηδαμινό).
7) Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας για την κατάσταση που σας έχουν φέρει οι πολιτικοί μας
άλλα με τους πραγματικούς υπεύθυνους.
8) Μην σκέπτεστε να εγκαταλείψετε την πατρίδα σας για αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό, αλλά στείλτε στο διάολο αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και αγωνιστείτε για την καλυτέρευση της.
9) Τώρα που θα είστε στα χωριά σας ( όσοι έχετε λεφτά για βενζίνη ή για εισιτήριο) μην αφήσετε τους πολιτικούς να λερώσουν και την ιδιαίτερη πατρίδα σας και να μαυρίσουν τις γιορτές σας. (απομονώστε τους)
10) Αν φοβάστε να φύγετε για τα χωριά σας μήπως στην επιστροφή κάποιος σας έχει πάρει τη θέση σας στη δουλειά, μην πανικοβάλλεστε. Έτσι και αλλιώς με την ανοχή των πολιτικών μας, τα αφεντικά σας μπορούν να σας απολύσουν όπου κι αν βρίσκεστε.

πηγη