# #

23 Δεκ 2010

Η τρόικα διατάζει αλλαγές και στην Παιδεία !!!....Απιστευτο!!!

ΟΙ "ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ" ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Επιτροπή ξένων "σοφών" διατάσσει τις... όποιες μεταρρυθμίσεις.


Η τρόικα διατάζει αλλαγές και στην Παιδεία !!!
Πρέπει να εγκρίνει τις αλλαγές για να εξασφαλίσουμε τις δόσεις του δανείου !

Κατ' αρχάς, αναφέρω, αυτούς που αποφασίζουν...
Οκτώ ξένοι ακαδημαϊκοί και μια Ελληνίδα απαρτίζουν την Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή :
Πρόκειται για την... Λίντα Κατέχη, πρύτανι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, τον David Naylor, πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τον Gavin Brown, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, τον Gudmund Hermes, πρώην υπουργό Παιδείας της Νορβηγίας, τον James Duderstadt,επίτιμο πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τον Jo Ritzen, πρώην υπουργό Παιδείας της Ολλανδίας, τον John Sexton, πρόεδρο του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τον Patrick Aebischer, πρόεδρο του Ελβετικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και τον Lap Chee Tsui, πρύτανη του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ...
Με τις υποδείξεις της τρόικας θα γίνουν οι αλλαγές σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, αλλά και η αναμόρφωση συνολικά του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο ανεξάρτητητς ομάδας εργασίας, η οποία θα προτείνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ξένους ακαδημαϊκούς και συστάθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για "τα μέτρα" που πρέπει να ληφθούν, θα έχει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή, ενώ το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, όπως ορίζεται στο Μνημόνιο, να εφαρμόσει τις προτεινόμενες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το αργότερο ως τα τέλη του Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί η ανεξάρτητη ομάδα εργασίας, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα συμμετέχουν Ελληνες ή ξένοι πανεπιστημιακοί.

Αντικείμενο μελέτης της ομάδας, θα είναι η "αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και της αποτελεσματικότητας χρήσης πόρων".
Στο κεφάλαιο του Μνημονίου για τις δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, διευκρινίζεται, επιπροσθέτως, ότι τα μέλη της ομάδας θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και θα λογοδοτούν στην Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να λάβει η χώρα μας την τέταρτη δόση του δανείου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο από τα 3 στάδια για την μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση.Το επόμενο στάδιο σχετίζεται με τα συμπεράσματα της μελέτης.
Ως τα τέλη του Ιουνίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη αξιολόγηση της χώρας μας από την τρόικα, "θα δημοσιευτεί ένα αναλυτικό προσχέδιο για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας ως προς την χρήση των πόρων για το σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης".
Το προσχέδιο αυτό, που πρακτικά αποτελεί το προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα κληθεί να υιοθετήσει και να υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για έναν από τους βασικούς όρους του Μνημονίου για να εξασφαλίσει η Ελλάδα την έκτη δόση του δανείου.


Ρεπορτάζ Εύη Πανταζοπούλου
Εφημερίδα "Δημοκρατία

πηγη 

2 σχόλια:

  1. Γιατί Ο Γιωργάκης μοιράζει την Ελλάδα σε Τούρκους κλπ.
    Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
    Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.