# #

27 Ιαν 2015

Έξαλλος ο Αλέξης Τσίπρας με τις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας - Τις απορρίπτουμε"

Έξαλλος ο Αλέξης Τσίπρας με τις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας - Τις απορρίπτουμε"

Το πρώτο ηχηρό «χαστούκι» στις Βρυξέλλες έδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ’αρχής ότι το «ναι σε όλα» αποτελεί παρελθόν.

Συγκεκριμένα,
με αφορμή τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση του Κιέβου, η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατους ενδοιασμούς.

Η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της με την απόφαση της ΕΕ για νέες κυρώσεις. Με ανακοίνωσή του ο κ. Τζανακόπουλος διαχωρίζει τη θέση της Ελλάδας από τη στάση των «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ».

Ειδικότερα: «Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είναι σαφές ότι η νέα κυβέρνηση δείχνει πως δεν προτίθεται να συνεχίσει στη λογική των προηγούμενων και θα στρέψει το βλέμμα της και αλλού.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.