# #

28 Ιαν 2015

Στην φυλακή οι Ρουμάνοι Στουρναρες! …και η Ελλάδα κύριε;

Ποινές φυλάκισης επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας στους πρώηνυπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών, Κοντρούτ Σέρες (Codrut Seres) και Ζολτ Νάγκι (Zsolt Nagy) αντίστοιχα, για πέντε υποθέσεις ιδιωτικοποίησης.



Ο κ. Σέρες καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης και ο κ. Νάγκι σε τέσσερα χρόνια. Οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι τελεσίδικες, υπογραμμίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Agerpres.
Στο ίδιο τηλεγράφημα, προστίθεται ότι άλλες ποινές φυλάκισης για τις ίδιες υποθέσεις -με τη μικρότερη στα 3,2 χρόνια και τη μεγαλύτερη στα 5,2 χρόνια- επιβλήθηκαν κατά οκτώ ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούσαν σημαντικές θέσεις σε υπουργεία, συμβουλευτικούς οργανισμούς και την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων ...
της χώρας.
Οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης για την Έρευνα και την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) παρέπεμψαν σε δίκη τους δύο πρώην υπουργούς τον Μάρτιο του 2009, με τις κατηγορίες εμπλοκής τους σε διεθνές κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος και προδοσία με την αποκάλυψη μυστικών, επισημαίνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.
Οι κατηγορίες κατά των δύο υπουργών σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας Electrica Muntenia Sud, την πώληση του 8% των μετοχών της εταιρείας Petrom, την ιδιωτικοποίηση και αναδιάρθρωση της εταιρείας Romaero του Βουκουρεστίου και της Avioane της Κράϊοβα (και οι δύο σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών) και με την παροχή συμβουλών στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας Radicoomunicatii National.
Άλλες κατηγορίες -σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα- σχετίζονται με τον διαγωνισμό για το συμβόλαιο συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ιδιωτικοποίηση της εθνικής εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών Posta Romana και το διεθνή διαγωνισμό για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του κρατικού μεριδίου 46% της εταιρείας Romtelecom.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.