# #

31 Ιαν 2015

Ρωσία: «Εμείς θα αγοράσουμε το χρέος της Ελλάδας»


Ποια τα σενάρια για την αγορά του χρέους της Ελλάδας από τη Ρωσία;
«Θα αγοράσει η Ρωσία το χρέος της Ελλάδας;», αναρωτιέται στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild» απεικονίζοντας τους ηγέτες της Ελλάδας και της Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, στο δίκτυο CNBC.
Για την «Bild», δηλαδή δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί πως,
όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. H γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει, μάλιστα, πως οι δηλώσεις Σιλουάνοφ έρχονται την ώρα που στις Βρυξέλλες επικρατεί νευρικότητα μετά την νίκη του αντιμνημονιακού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι από εδώ και στο εξής οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ακόμα ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δεν έκανε αυτές τις σκέψεις μόνος του. «Προτού προβεί σε αυτές σε δηλώσεις, είναι βέβαιο πως είχε πρώτα συνεννοηθεί με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν», υποστηρίζει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Τις προηγούμενες μέρες», υπενθυμίζει η «Bild», «δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσε να συγχαρεί το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.