# #

30 Ιαν 2015

ΣΥΡΙΖΑ...Δε φοβόμαστε τον Λαό μας....

Δεν θέλει αστυνομικούς έξω από το σπίτι του ο Αλέξης Τσίπρας



Τέλος στις αστυνομοκρατούμενες περιοχές περιμετρικά από τις κατοικίες του Πρωθυπουργού και  υπουργών «πρώτης γραμμής» φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις μόνιμες οικίες τους, επί 24ωρου βάσεως.
 
Επιθυμία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπόλοιπων μελών της Κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από το πολίτη κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η δυσάρεστη  αίσθηση  της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι είχαν την τύχη ή την...
ατυχία να ζουν κοντά στα σπίτια σημαντικών πολιτικών προσώπων.
 
Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάργηση των ένστολων αστυνομικών φρουρών σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται την χαλάρωση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε πρόσωπα - εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών.
 
«Η φύλαξη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», ανέφερε στο topontiki.gr ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
 
Οι στατικές σκοπιές έξω από τις οικίες του πρωθυπουργού και των υπουργών  θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται εξ’ άλλου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό τον επανακαθορισμό της λίστας των προσώπων και εγκαταστάσεων, που συμπεριλαμβάνονται στους «υποψήφιους στόχους τρομοκρατικής ενέργειας».
Είναι μια τακτική που ακολουθείται κάθε φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές ή αλλάζει η σύνθεση της Κυβέρνησης και της Βουλής.
 
Παραδείγματος χάριν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους διατέλεσαν κατά το παρελθόν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, κατείχαν υψηλόβαθμα δημόσια αξιώματα, ανώτερους δικαστικούς, δημοσιογράφους και μελών διπλωματικών υπηρεσιών.
 
Τέλος, με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών απομακρύνθηκαν από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ, που βρίσκονταν εκεί επί 24ωρου βάσεως. 

topontiki.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.