# #

29 Ιαν 2015

Είναι τραγικό το ΚΚΕ να εμφανίζεται πίσω από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ένα ευκαιριακό τυχοδιωκτικό κομματίδιο, όπως είναι το Ποτάμι.




Όποιες σκέψεις ακολουθούν ανήκουν σ έναν πολίτη, που εδώ και εξήντα χρόνια ψηφίζει το ΚΚΕ από τότε που ήταν ΕΔΑ. Τότε, τον Αύγουστο του 1958, που έφτασε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, για να ακολουθήσει η διάσπαση και η κατρακύλα. 
Είναι σκέψεις ενός που δεν είναι μέλος του Κόμματος και συνεπώς δεν δεσμεύεται από τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ´ αυτήν την ιδιότητα κι ούτε απολαμβάνει της προστασίας του Κόμματος. Ωστόσο τιμήθηκε από σχέση αμφίπλευρης εκτίμησης τόσο από τον ιστορικό ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη, όσο κι από την Αλέκα Παπαρήγα.

Οι σκέψεις τώρα: 
Το ΚΚΕ είναι ένα ιστορικό Κόμμα που το διακρίνει η γενναιότητα ν΄ αναγνωρίζει τα λάθη του αλλά και η κατάρα να τα διαπράττει. 

Ανέδειξε το Ζαχαριάδη, αποκαθήλωσε το Ζαχαριάδη και τον έστειλε στό Σουργκούτ…δασάρχη, για να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. 

Ανέδειξε μια λαμπερή προσωπικότητα, τον Πλουμπίδη, για να τον στείλει ως χαφιέ στό απόσπασμα και να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. 

Αποκήρυξε το Βελουχιώτη,
που σκοτώθηκε ατιμασμένος, για να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. 

Είναι και μια σειρά άλλων, περισσότερο σημαντικών η ολιγότερο, δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Απλά, μέσα απ´ αυτή την πολιτική διαχείριση, το Κόμμα στερήθηκε των υπηρεσιών πολύτιμων προσωπικοτήτων κι έχασε πολιτικό χρόνο.

Σήμερα ωστόσο δε μιλάμε με όρους του 1946, ή τού 1950. 
Σήμερα μιλάμε για ταχύτητες που ξεπερνούν το φως. Τα νιτρίνα που ανακάλυψε το Σερν έχουν σπάσει το φράγμα φωτός και κάνουν σ ένα δευτερόλεπτο εφτάμιση φορές το γύρο της γης. Το Ίντερνετ είναι μια ασύλληπτη πραγματικότητα, που διαχέει την πληροφορία σε κλάσματα δευτερολέπτου. 
Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί γεγονός κι ως τέτοιο δεν αντιμετωπίζεται με όρους αυτοαπομόνωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό πού εκφράζει, τη στήριξη δηλαδή των μονοπωλίων έχει κερδίσει σε πρώτη φάση το παιχνίδι. 

Και το ΚΚΕ δεν είναι εκτός. 
Πολύ σωστά διαθέτει ευρωβουλευτές που δίνουν τη δική τους μάχη μέσα από τους κανόνες του Ευρωκοινοβουλίου, τους οποίους έχει αποδεχτεί. Άρα, έστω και διαφωνών είναι παρών.

Σήμερα, στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ένα αριστερό κόμμα, που έχει τις ρίζες του στό ΚΚΕ βρίσκεται στην εξουσία και ζητά τη συνεργασία του ΚΚΕ. 

Είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά, να δώσει τη δική της απάντηση. 

Άρνηση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει άγονη πολιτική. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΚΚΕ πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν είναι όμως πολιτικά ορθό να αρνείται το διάλογο. Ας προσέλθει στο διάλογο και αν προκύψει ασυμφωνία, τότε ας αποχωρήσει καταγγέλλοντας. Όχι όμως να αρνείται το διάλογο.

Αυτή η πολιτική της άρνησης περιθωριοποιεί το Κόμμα. 
Το καθηλώνει σε ποσοστά θλίψης. 

Γιατί είναι τραγικό το ΚΚΕ να εμφανίζεται πίσω από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ένα ευκαιριακό τυχοδιωκτικό κομματίδιο, όπως είναι το Ποτάμι. 

Και είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν σ ένα σύγχρονο ΚΚΕ, που θα απελευθερωθεί από την ομφαλοσκόπηση και θα σταματήσει πλέον να ασχολείται με…«εικονομαχίες» και «εικονολατρίες»… 

Δεν έχει ανάγκη από ιεροεξεταστές, αλλά από την προσφορά φωτισμένων στελεχών που πάντα διέθετε και διαθέτει. 

Κι ούτε είναι αποδεκτό οι φιλοδοξίες του να στοχεύουν σε ένα μισό τοις εκατό. 
Διαφορετικά θα συρρικνωθεί σ ένα ιδιότυπο κλαμπ υπάκουων, που θα ασκούν το κομματικό τους καθήκον και θα ονειρεύονται μια εκτός πραγματικότητας αλλαγή. 

Και βέβαια θα επιβεβαιώνονται από την ασφάλεια που προσφέρει η αποστασιοποίηση από τη δοκιμασία. Αυτό όμως είναι ένας ακαδημαϊσμός, δεν είναι πολιτική. 

Γιατί η πολιτική προϋποθέτει ρίσκο και το ρίσκο άμεση συμμετοχή στο γίγνεσθαι. 

Και σήμερα, το ΚΚΕ έχει μια ιστορική πρόκληση μπροστά του. Μέσα από το διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι είναι παρόν σ αυτό το στοίχημα της Αριστεράς, κι ότι αποτελεί εγγυητή των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Έστω αποκαλύπτοντας μέσα από το διάλογο υπόγειες και σκοτεινές σκοπιμότητες τού ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αρη Σκιαδόπουλου - "Ημεροδρόμος"
από δω

3 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ..ΔΟΓΜΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠ/ΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (ΕΚΛΟΓΗΚΗ) ...ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΙΩΝΙΑ ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΟΤΟ (ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ). ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ. .... [ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ..ΠΑΡ'ΤΗΝ ΚΑΙ ΦΥΓΕ] ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΗΚΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!?? ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!!! ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ...ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 29 Ιανουαρίου 2015 - 7:24 μ.μ.
      ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ 150.000 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ Χ.Α ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ....ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;

      Διαγραφή
  2. Απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ και ανδημοσιεύτηκε και στο δικό σας διαδικτυακό σπίτι.
    Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, συνηθίζεται άλλωστε, διάφοροι φίλοι ή «φίλοι» του κόμματος να απευθύνουν νουθεσίες διακατεχόμενοι από την «αγωνία» του οπαδού, του φίλου, … για την συρρίκνωση ή την εκλογική αποτυχία , όπως το 2012 ή την «καθήλωσή» του σε «ποσοστά θλίψης».
    Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αφορμή για να γράψω κάποια πράγματα μου έδωσε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ με τίτλο «Το ΚΚΕ με το μάτι τού…απέξω», από τον κ. Άρη Σκιαδόπουλο.
    Ξεκινώντας θα ήθελα να προτείνω στον αρθρογράφο να μελετήσει την ιστορία του κόμματος όπως αποτυπώθηκε στο βιβλίο ««ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, Β΄ ΤΟΜΟΣ 1949-1968». Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει και να μην προβαίνει σε απαράδεκτους υπαινιγμούς, που αν μη τι άλλο δε συνάδουν με άτομο που έζησε την ιστορία, αφού ψηφίζει, όπως λέει, εδώ και 60 χρόνια. Λίγη προσοχή λοιπόν κύριε Σκιαδόπουλε και περισσότερη μελέτη , από τη μεριά σας , δε θα έβλαπτε.

    Στη συνέχεια θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ παλιότερα, συζητούσαμε και συζητάμε από την εποχή της διάσπασης . Εννοώ φυσικά τη «συζήτηση» στους μαζικούς χώρους. Εκεί που δίνονταν και δίνονται οι πραγματικές μάχες και που καθένας φανερώνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αν μπορώ με λίγα λόγια να περιγράψω την τακτική τους θα έλεγα ότι με περισσό ενθουσιασμό πλαισίωναν τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Όλους αυτούς , από την εποχή Κανελόπουλου, Κουτσούκου κλπ, που στη συνέχεια σαν στελέχη της κυβέρνησης εφάρμοσαν αντιλαϊκά μέτρα. Ελπίζω να θυμάστε πως σε μόνιμη βάση ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ λειτούργησε ως συμπληρωματικός «αριστερός» λαχανόκηπος της ΠΑΣΚ . Σε πόσες και πόσες συγκεντρώσεις δεν πορεύτηκαν παρέα όλες αυτές οι δυνάμεις που έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να «θάψουν» το κίνημα. Τέτοιοι ήταν αυτοί που μας εγκαλείς γιατί δεν συζητάμε μαζί τους.
    Να σου υπενθυμίσω ότι ,όπως είπε ο Γραμματέας του κόμματος δεν έχουν καμιά δουλειά η σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΔΣΕ με τις σημαίες ΕΕ και ΝΑΤΟ. Εσείς κύριε Σκιαδόπουλε , που ζήσατε το αποτέλεσμα της Αμερικανονατοϊκής παρέμβασης στην Ελλαδα και στην Κύπρο , που ίσως είδατε γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου τα γνωστά συνθήματα,νιώθετε καλά και θεωρείτε αριστερό κάποιον που στέκεται προσοχή μπροστά σημαία του ΝΑΤΟ ( με την ευρεία έννοια βέβαια). Αν γυρίσουμε λίγα χρόνια πριν θα δούμε ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δικαιολόγησε τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία ή παλιότερα έπαιξε εθνικιστικά παιχνιδάκια με την περίπτωση της Μακεδονίας. Επιμένεις να θεωρείς λοιπόν αριστερό, με την κλασική έννοια , όχι την Παγκάλεια, τον ΣΥΡΙΖΑ , αναφέροντας με «αριστερό δέος» την καταγωγή του από το ΚΚΕ;
    Το γεγονός ότι αποδίδεις στο ΚΚΕ , «ομφαλοσκόπηση» , «εικονομαχίες» και «εικονολατρείες», φανερώνει άτομο που ή έβλεπε μονίμως τηλεόραση τόσα χρόνια, αγνοώντας τους ηρωϊκούς απεργιακούς αγώνες των κομμουνιστών, όταν απεργούσαν πολλές φορές μόνο αυτοί, για τα καθημερινά προβλήματα των πλατιών λαϊκών μαζών ή απλά αναπαράγεις ΣΥΡΙΖΑίικες αρλούμπες, ατόμων που έβγαλαν ρίζες στον καναπέ τους , περιμένοντας να πέσει η εξουσία στα χέρια τους σαν ώριμο φρούτο, πράγμα που έγινε.
    Αυτά τα λίγα . Δε θα ήθελα να επεκταθώ σε ατέρμονες θεωρητικολογίες. Νομίζω πως οι οπαδοί και τα μέλη του κόμματος που δώσαμε τη μάχη και αντιμετωπίσαμε προβοκάτσιες, λασπολογίες, ψέματα… από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλη την προεκλογική περίοδο, ακόμα περισσότερο παλιότερα στις πλατείες των «αγανακτισμένων» ξέρουμε το είδος , το ύφος και το ποιόν όλων αυτών που μας καλείται να κουβεντιάσουμε.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ
    ΕΣΥ κ. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΕ ΣΤΑΣΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ , ΤΟΝ ΝΤΑϊΣΕΛΜΠΛΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.