# #

28 Ιαν 2015

Ο Τσίπρας βάζει ΤΕΛΟΣ στο εθνικό έγκλημα! Πίσω στο Δημόσιο ο ΟΠΑΠ με εντολή Τσίπρα

Ο Αλέξης βάζει ΤΕΛΟΣ στο εθνικό έγκλημα! Πίσω στο Δημόσιο ο ΟΠΑΠ με εντολή Τσίπρα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του πρωθυπουργού, πλέον, Αλέξη Τσίπρα, για τη ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν,  η πώληση του ήταν «εθνικό έγκλημα. Πιο πρόσφατη αναφορά του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο θέμα ήταν μάλιστα πριν περίπου από τρεις εβδομάδες σε συνάντηση που είχε στις 9 Ιανουαρίου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει τότε την παρακάτω δήλωση:
«Για μας το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης του ΟΠΑΠ και μάλιστα με σκανδαλώδεις χαριστικούς όρους δεν είναι καθόλου τετελεσμένο γεγονός. Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πει «ο γέγονε γέγονε».
Τόνισα στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνησή μας δεν θα επιτρέψει την καζινοποίηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισα ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, το φυσικό δίκτυο των υπαρχόντων πρακτορείων της χώρας και τις οικογενειακές επιχειρήσεις που το συναπαρτίζουν, οι οποίες είναι και ασπίδα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα του τζόγου και της κερδοσκοπικής επέλασης στις γειτονιές του τόπου μας». 
Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε πως η ρήτρα της συμφωνίας του ΟΠΑΠ με την προηγούμενη κυβέρνηση έχει οριστεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διατρανώσει την αντίθεσή τους τονίζοντας πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες για επιστροφή του Οργανισμού στο κράτος. Όπως λοιπόν καταλαβαίνει κανείς, η υπόθεση αυτή θα έχει αρκετό… ζουμί, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, με τεράστιες προεκτάσεις σε όλα τα σπορ, τη λειτουργία των ομοσπονδιών, ενώ ταυτόχρονα αφορά χιλιάδες εργαζόμενους και έχει κοινωνικό αντίκτυπο. 
Το κεφάλαιο ΟΠΑΠ μόλις άνοιξε και αναμένονται εξελίξεις, με δικαστικές προεκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.