# #

28 Απρ 2011

Η “εγκληματική” απογραφή Αλογοσκούφη και “πιασ’ τ’ αυγό και κούρεφτο”


Εχει τωρα μέρες και σέρνεται στην επικαιρότητα αυτό το θέμα με την απογραφή Αλογοσκούφη που κατήγγειλε ως “εγκληματική” η ΝΔ. Επ’ αυτού του σοβαρώτατου πολιτικού ζητήματος έχω να κάνω μια κρίσιμη πολιτική τοποθέτηση: Πιασ’ τ’ αυγό και κούρεφτο.

Η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση και διενεργήθηκε με πρωθυπουργική εντολή, του Κ.Καραμανλή. Και εξυπηρετούσε, πέρα από ένα λαϊκό αίτημα, και το ενάρετο image που προωθούσε τότε η ηγεσία της ΝΔ. “Πόλεμος με τους νταβατζήδες”, “σεμνά και ταπεινά” και άλλα τέτοια ηρωϊκά και ενάρετα που ξεχάστηκαν γρήγορα και αντικαταστάθηκαν με το “οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” και τα υπόλοιπα που ξέρετε όλοι. Και τώρα ξαφνικά η απογραφή Αλογοσκούφη καταγγέλεται από την ΝΔ ως “εγκληματική”.
Εμείς τώρα, ως καλοί πολίτες, είμαστε αναγκασμένοι να ξοδέψουμε χρόνο και φαιά ουσία για να κατανοήσουμε το ακατανόητο. Αν και προκαταβολικά νομίζω πως μας λείπουν πολλά στοιχεία για να ερμηνεύσουμε την κάθε εσωκομματική δολοπλοκία και...
διαγκωνισμό και την κάθε μικροπολιτική “εξέλιξη”. Τρέχα γύρευε, δηλαδή. Και ποιος ξέρει τι εσωκομματικές “ισορροπίες” αποκαθιστούν τώρα με αυτή τους την κίνηση να χαρακτηρίσουν την απογραφή “εγκληματική”.
Σκόρπια τα ερωτήματα
  • Γιατί η ΝΔ χαρακτηρίζει την απογραφή “εγκληματική”, τώρα, και όχι νωρίτερα;
  • Αν υποθέσουμε ότι όντως ήταν “εγκληματική” η απογραφή, παραμένει το ερώτημα: ήταν σωστή ή μαγειρεμένη;
  • Κι αν ήταν σωστή και ακριβής η απογραφή, και όχι μαγειρεμένη, γιατί ήταν “εγκληματική”;
  • Αν δεν ήταν μαγειρεμένη, τότε εγείρεται κι άλλο ερώτημα: Εγκληματούμε όταν λέμε ψέμματα στους εταίρους μας. Εγκληματούμε κι όταν λέμε την αλήθεια;
  • Εφάρμοσε ή δεν εφάρμοσε ο τότε υπ. οικονομικών προεκλογική δέσμευση;
  • Ο τότε πρωθυπουργός έδωσε ή δεν έδωσε την εντολή για την απογραφή που τώρα χαρακτηρίζεται “εγκληματική”;
  • Αν ο τότε υπ. οικονομικών εφάρμοσε προεκλογική δέσμευση κατ’ εντολήν του τότε πρωθυπουργού, γιατί ο ένας παραδίδεται στην πυρά και ο άλλος μένει στο απυρόβλητο;
  • Ρητορικό ερώτημα: Υπάρχει πιθανότητα να βρει άκρη λογικός άνθρωπος με την εσωκομματική δολοπλοκία και την μικροπολιτικη;
Ακούστε ‘δω…
Η αλήθεια είναι πως η eurostat, οι “αγορές”, οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου, και ο κάθε ενδιαφερόμενος, ΗΞΕΡΕ πάρα πολύ καλά την κατάσταση και η “εγκληματική” απογραφή ελάχιστα τον διαφώτισε. Τα ξέραν όλα.
Το να λέμε εμείς τώρα ότι “τάχα μου” δεν ήξεραν την κατάσταση και είναι εγκληματική μας βλακεία που εμείς τους την φανερώσαμε είναι εγκληματικό, για άλλη μια φορά.
Διότι στερούμεθα από ένα ΙΣΧΥΡΟ επιχείρημα ότι ξέραν όλοι την κατάσταση του ελληνικού δημοσίου και συνέχιζαν ΔΟΛΙΑ να το δανειοδοτούν.
Γνώριζαν την κατάσταση του ελληνικού δημοσίου και που πήγαιναν και τα λεφτά των επιδοτήσεων της ΕΕ γνώριζαν, αλλά η διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ενωση, συνέχιζε να ρίχνει ανεξέλεγκτα τον παρά. (Εχει υπάρξει άραγε ποτέ πολιτικός οργανισμός τόσο διεφθαρμένος όσο η γραφειοκρατία της ΕΕ; Αμφιβάλλω).
ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ, ΟΛΟΙ.
Για το τυπικό μέρος, το λογιστικό δηλαδή μαγείρεμα, φώναζαν την κάθε Γκόλντμαν Σακς και έναντι αδρής αμοιβής, τα μαγειρεύανε. Κούκλα όλα.
Τα ξέραν όλα όλοι λοιπόν. Μην έχει κανείς έλληνας πολίτης, καμμία αμφιβολία επ’ αυτού.
Οπως ξέρανε οι αμερικανοί τραπεζίτες και οι έλληνες τραπεζίτες ότι δανείζανε με τεράστια επισφάλεια. Τα ήξεραν όλα κι εκείνοι. Δεν κρύβονται αυτά τα πράγματα κύριοι.
Ισως ο λόγος που κάνουν όλη αυτή την φασαρία στην ΝΔ τώρα με την απογραφή είναι για να αποδυναμώσουν το επιχείρημα του δανεισμού με δόλο, από την πλευρά των πιστωτών του ελληνικού δημοσίου. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως το μακρύ τραπεζικό χέρι είναι μακριά από τα ελληνικά κόμματα…
Καταγγέλουν τώρα την εφαρμογή μιας προεκλογικής τους δέσμευσης για “εγκληματική”. Καθόμαστε κι εμείς και παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιου τύπου “πολιτική”. Λες και αυτό είναι πολιτική. Και θα μας οδηγήσουν αυτοί οι άνθρωποι στη νέα μεταπολίτευση… Κούνια που μας κούναγε.
Και εν πάσει περιπτώσει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυτό το πράγμα που παρακολουθούμε (κι όχι μόνο με την παλινωδία αυτή της απογραφής). Είναι μια τεράστια αηδία.
 anarmodios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.