# #

28 Απρ 2011

Γεράκι επιτέθηκε σε γυναίκα που μάζευε χόρτα!






Το περιστατικό συνέβη στη Βιάννο και είναι από τα σπάνια που έχουν καταγραφεί
Ένα σπάνιο φαινόμενο επίθεσης...γερακιού σε άνθρωπο έγινε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Βιάννου! Το γεράκι επιτέθηκε σε μια γυναίκα που μάζευε χόρτα σε αγροτική περιοχή και η γυναίκα κινδύνευσε όπως είπε αφού η εφόρμηση του αρπακτικού έγινε δύο φορές με τη δεύτερη πιο βίαιη...Μάλιστα όπως αποδείχθηκε το συγκεκριμένο γεράκι έχει επιτεθεί και σε άλλο άνθρωπο-άγνωστο γιατί...

Αρχικά η γυναίκα νόμιζε ότι την...
μπέρδεψε με κάτι άλλο και συνέχισε να μαζεύει χόρτα όταν το γεράκι ξανανέβηκε ψηλά και...εφόρμησε εναντίον της χτυπώντας την με το ράμφος όπως γράφει η Ηχώ της Βιάννου ...Μάλιστα η κυρία πήγε στο κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους και της έκαναν και ορό!

Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για ένα γεράκι το οποίο έχει 'υιοθετήσει' μια οικογένεια κτηνοτρόφων και δεν αποκλείεται να..αισθάνεται ότι απειλείται η περιοχή του! Πάντως τα γεράκια συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους αν και τους φοβούνται.

Το γεράκι είναι αρπακτικό, δυνατό πουλί και διαθέτει οξύτατη όραση. Προσαρμόζεται και κοντά στον άνθρωπο. Το μήκος του φτάνει τα 50-60cm. Έχει μεγάλο κεφάλι, χοντρό λαιμό, γαμψά νύχια και κυρτό ράμφος. Το χρώμα του είναι γκρίζο, λίγο κοκκινωπό με καφέ βούλες. Το στήθος του ασπριδερό και τα πόδια του σκεπάζονται με φτερά. Γεννά 2-3 αυγά. Τρέφεται με ερπετά, ποντίκια και πουλιά. Σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιήθηκε από τον άνθρωπο στο κυνήγι, καθώς η προσαρμοστικότητά του με την ανθρώπινη παρουσία το κατέστη εκπαιδεύσιμο. Υπάρχουν και αποδημητικά γεράκια και, ίσως, είναι το μοναδικό πουλί που μπορεί να σταματήσει στον αέρα χωρίς να κινείται.
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.