# #

29 Απρ 2011

Και άλλη πόλη κατέλαβαν οι πιστές στον Μ.Καντάφι δυνάμεις



ImageΣτη Λιβύη ή οι δυτικοί, βασικά οι αγγλο-γάλλοι, είναι παντελώς ανίκανοι ή ο Μ.Καντάφι έχει εξαιρετικά ικανό Στρατό. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι βομβαρδίζεται ανηλεώς από τις 19 Μαρτίου και εν τούτοις καταφέρνει όχι μόνο να κρατά τις θέσεις του, αλλά και να επιχειρεί επιτυχημένες αντεπιθέσεςι! Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μετά το μεθοριακό πέρασμα Ντεχίμπα στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, πήραν τον έλεγχο και της..
πόλης Κούφρα στη νοτιοανατολική Λιβύη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας!
"Οι λιβυκές δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Κούφρα και την καθάρισαν από τις ένοπλες συμμορίες", προσέθεσε η τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ένοπλος των αντικαθεστωτικών δήλωσε κι αυτός ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν τον έλεγχο της Κούφρα. "Περίπου εξήντα 4X4, με περίπου 250 λίβυους στρατιώτες, κατέλαβαν την Κούφρα", δήλωσε.
Οι αντικαθεστωτικοί αποσύρθηκαν αφού "προέβαλλαν μικρή αντίσταση", προσέθεσε ο αντικαθεστωτικός, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του Καντάφι "ελέγχουν τώρα τα τρία τέταρτα της πόλης".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν υπάρχουν θύματα" από την άφιξη των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη, αφού οι επαναστάτες παραδόθηκαν αμαχητί!
Ο Τζαλάλ αλ Γκαλάλ, εκπρόσωπος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, σημειώνοντας ότι οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται "να στείλουν ενισχύσεις για αντεπίθεση".
Πάντως φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις των διαφόρων επαναστατικών ομάδων καθώς όλο το βράδυ εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν στο προπύργιο των εξεγερμένων, την πόλη Βεγγάζη, στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, μετέδωσαν ξένοι ανταποκριτές.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που προέρχονται και ποιοι ευθύνονται για τις εκρήξεις, αν και ορισμένοι κάτοικοι απέδωσαν τους πυροβολισμούς σε πιθανές φιλονικίες μεταξύ αντίπαλων οικογενειών.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.