# #

28 Απρ 2011

Έλληνες μισθοφόροι στο στρατό του Καντάφι...???



Έλληνες μισθοφόροι στο στρατό του Καντάφι 
Έλληνες μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με πληροφορίες του EUobserver

Όπως αναφέρει το EUobserver εκατοντάδες είναι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι μάχονται ως μισθοφόροι στο πλευρό του Καντάφι εκ των οποίων μεγάλος αριθμός προέρχεται από την Ελλάδα. Πρόκειται γιαπρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης. Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται από τον έλληνα αναλυτή ...Μιχάλη Κουτουζή, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση. Ο Κουτουζής έχει  διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής ερευνών του Observatoire Géopolitique des Drogues (OGD).

Οι μισθοφόροι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα συνολικά, προέρχονται επίσης από τη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία και συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις του κανταφικού καθεστώτος κυρίως ως χειριστές και τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την εμπλοκή Κροατών και Βόσνιων μισθοφόρων.

 Όπως αναφέρει ο κ. Κουτούζης η αμοιβή των μισθοφόρων ανέρχεται στα 2000 δολάρια την ημέρα, ενώ τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν είναι κυρίως αμερικανικής, βρετανικής και ισραηλινής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.