# #

28 Απρ 2011

Απιστία: πωλείται άλλοθι....και η παγκοσμιοποίηση του «κέρατου»!!!



ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ

 Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν σε απατούν, είναι καλύτερο να μην το μάθεις ποτέ. Η απιστία όμως απαιτεί οργάνωση, ισχυρά άλλοθι και φαεινές ιδέες κάλυψης, ώστε ο άπιστος να μην αποκαλυφθεί και διαλύσει τη σχέση ή τον γάμο του, για μια απερισκεψία της στιγμής ή μια παράλληλη σχέση πάθους. Στο βιβλίο του Τζόναθαν Κόου, «Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ», η ηρωίδα του, η Πόπι, είναι ασκούμενη αρωγός μοιχειών, όπως περιγράφει στον ήρωα του βιβλίου το επάγγελμά της. Η Πόπι ταξιδεύει σε διάφορα αεροδρόμια, και κάνει ηχογραφήσεις, τις οποίες πουλάει στους πελάτες της ως μέρος του πακέτου της μοιχείας. Στο παρελθόν, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ επιστρατευόταν για να παρακολουθήσει τον ύποπτο και να εκθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στον εξαπατημένο σύντροφο. Σήμερα, ο ρόλος του αναβαθμίστηκε, αφού ιδιωτικοί ερευνητές μετατρέπονται σε «δόλωμα» για να παγιδεύσουν στην ερωτική φάκα, τους υποψήφιους μοιχούς...
Ο βρετανικός ιστότοπος www.honeytrapagency.co.uk (σε ελεύθερη μετάφραση: - πρακτορείο που παγιδεύει τον αγαπημένο σας) αναλαμβάνει να δημιουργήσει την παγίδα με «μία από τις γοητευτικές αντιπροσώπους μας», όπως διαφημίζει. Υποψιάζεστε τον σύντροφό σας; Τηλεφωνείτε ή στέλνετε email στην εν λόγω εταιρεία με τα στοιχεία, φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τις συνήθειες του συντρόφου σας. Πληρώνετε την ντετέκτιβ, να ξελογιάσει τον άπιστο σύζυγο - σύντροφο και, πριν γίνει οτιδήποτε (αυτό σας το εγγυώνται), του δίνει μια μικρή κάρτα που γράφει «παγιδεύτηκες». Μοιάζει με tv game; Άλλωστε τα reality μας έχουν βάλει για τα καλά στο νόημα. Ο «μεγάλος αδερφός» της tv, η ηδονή της κλειδαρότρυπας μπαίνει πλέον και σε πιο ειδικά μονοπάτια, αυτά της ιδιωτικής ζωής, της πολύ προσωπικής, που βγάζει με αυτό τον τρόπο τα άπλυτά σου στη φόρα και κάνει ακύρωση στη στιγμή των προσωπικών δεδομένων του καθενός. Απίστων και μη. Αθώων και ενόχων. Γιατί, καλώς αν αποδειχθεί «αθώος, ο κατηγορούμενος» και τα ταραγμένα νερά του γάμου ησυχάσουν… Τι γίνεται όμως στην αντίθετη περίπτωση, που έρχεστε προ τετελεσμένου γεγονότος με αποδείξεις και μάρτυρες, και τότε θέλετε δεν θέλετε, μάλλον θα αναγκαστείτε να πείτε «χωρίζουμε»; Αν, από την άλλη, το να ρίξετε μια γοητευτική γυναίκα δίπλα στον σύντροφό σας, σας φαίνεται σαν να παίζετε με τη φωτιά, η honeytrapagency αναλαμβάνει να αποκαλύψει «τα αδιάψευστα στοιχεία της απιστίας»: αλλαγές στα ρούχα και την κολόνια, ίχνη από τρίχες και ξένα αρώματα στα ρούχα, αδικαιολόγητες δαπάνες στις πιστωτικές κάρτες…Και, επιπλέον, για ακόμα πιο στενό μαρκάρισμα, διατίθενται στη βρετανική αγορά συσκευές εντοπισμού σπέρματος πάνω σε ρούχα και συσκευές GPS που εφαρμόζονται στο κινητό του ύποπτου (ή της ύποπτης) για απιστία.

Χρειάζεστε άλλοθι;
Όλα είναι ιδανικά. Το συγκεκριμένο βράδι, εκείνος σας κρατάει τρυφερά αγκαλιά, η τηλεόραση είναι επιτέλους κλειστή και απολαμβάνετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, απολαμβάνοντας ένα καλό κόκκινο κρασί. Το κουδούνι χτυπάει επίμονα και η ατμόσφαιρα χαλάει. Ο κούριερ σας παραδίδει φάκελο - εξπρές. Το ανοίγετε ανυπόμονα. Ο τέταρτος ξάδερφος του άντρα σας, που μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη παντρεύεται το Σάββατο. Κοιτάζετε το ημερολόγιο. Είναι Πέμπτη, αύριο ταξιδεύετε για Λονδίνο, επαγγελματικό ταξίδι που δεν μπορεί να αναβληθεί τελευταία στιγμή. «Δεν πάω πουθενά, χωρίς εσένα» λέει ο λατρεμένος σας σύζυγος. «Δεν γίνεται να μην πας ούτε εσύ, θα μας παρεξηγήσουν» επιμένεις εσύ. Αρνείται εκείνος. Επιμένετε πιο έντονα εσείς, μέχρι που προθυμοποιείστε να του ετοιμάσετε και τη βαλίτσα για να μην κουραστεί. «Αφού, επιμένεις θα πάω, αλλά να ξέρεις ότι δεν έχω καμία όρεξη» απαντά εκείνος. Νιώθετε ανακουφισμένη, τελικά καταφέρατε να περάσει το δικό σας. Οk μέχρι εδώ. Εσείς πετάτε για Λονδίνο και εκείνος για Παρίσι. Όχι, δεν μπέρδεψε τις πτήσεις, ούτε μόλις τώρα γνώρισε τη φλογερή κοκκινομάλλα που γουργουρίζει φιλήδονα δίπλα του. Το κοινό τους ταξίδι ήταν κανονισμένο από καιρό. Σας φαίνεται ωραίο σενάριο για ταινία; Κι όμως στη Γαλλία, μια πρώην ιδιωτική ντετέκτιβ ίδρυσε την «Alibilia», μια εταιρεία που προσφέρει το κατάλληλο άλλοθι, ώστε ναι μεν να απιστήσετε, αλλά να εξασφαλίσετε και ότι δεν πρόκειται να σας πιάσουν. Εσείς αποφασίζετε πότε θέλετε να κάνετε την «κουτσουκέλα» σας και ένας έξυπνος νους «κατεβάζει» δικαιολογίες. Διήμερα σεμινάρια, επείγοντα τηλεφωνήματα από τη δουλειά, μέχρι και προσκλήσεις σε ανύπαρκτους γάμους μπορείτε να έχετε με 150 ευρώ. Αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα, με 20 ευρώ και μια απλή δικαιολογία θα έχετε άλλοθι για 2 ωρίτσες. Μάλιστα η ιδρύτρια της «εταιρείας παραγωγής άλλοθι», Régine Mourizard, υποστηρίζει ότι εκτελεί κοινωνικό έργο, αφού: «Αν το άλλοθι είναι καλοφτιαγμένο και ο σύζυγος ή η σύζυγος δεν υποψιαστούν κάτι, τότε μπορεί να σωθεί ένας γάμος». Μάλιστα, η «Alibilia», προειδοποιεί εξαρχής τους πελάτες της ότι ό,τι κάνουν, το κάνουν με δική τους ευθύνη και δεν υπάρχουν επιστροφές σε περίπτωση που το άλλοθι δεν λειτουργεί. Και αν πιστεύετε ότι απλώς η Γαλλία είναι πρόσφορο έδαφος για τις υπηρεσίες της «Alibilia» (αφού πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 3,8% των παντρεμένων αντρών και το 2% των γυναικών είχαν περισσότερους από έναν σεξουαλικό σύντροφο σε ένα χρόνο), τότε κάνετε λάθος. Τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες που κατά διαστήματα διεξάγονται στην Ελλάδα, από το Ανδρολογικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, δείχνουν ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, περίπου το 80% των ανδρών έχουν διαπράξει τουλάχιστον μία φορά το «αμάρτημα» της μοιχείας και ένα ποσοστό 50% των γυναικών, επίσης. Τα αποτελέσματα φέρνουν την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες θέσεις «απιστούντων» στην Ευρώπη.

Η παγκοσμιοποίηση του «κέρατου»
Αν νομίζετε ότι απλώς οι Γάλλοι είναι παθιασμένοι, οι Έλληνες επηρεασμένοι από το οθωμανικό σύνδρομο και οι Αγγλοσάξωνες έχουν εμμονή στο θέμα της συζυγικής πίστης, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε. Η www.alibi-beton.com είναι ελβετική ιστοσελίδα, με ιδρύτρια την Christine Barnicol και προσφέρει αποδείξεις από εστιατόρια, ξενοδοχεία, φυλλάδια συνεδρίων, κονκάρδες, στιλό και τηλεφωνήματα με ανδρική ή γυναικεία φωνή αντίστοιχα προκειμένου να φτιάξει το ιδανικό άλλοθι κατόπιν ζήτησης. Ενώ, η www.prestige-alibi.com, αριθμούσε 300 μέλη (μέσα σε λιγότερο από χρόνο), πρόσφατα πούλησε το site της στο ebay δηλώνοντας, «Είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Γαλλία, αλλά Ελβετία, Βέλγιο και Καναδά».

Να γνωρίζει κανείς την απιστία ή να την αγνοεί;
Ο Τάιγκερ Γουτζ, ο διάσημος παίκτης του γκολφ, μετανιωμένος παραδέχτηκε δημόσια πριν από λίγους μήνες ότι απάτησε τη σύζυγό του Έλιν, με δεκάδες ερωτικές συντρόφους, ενώ στις αρχές του έτους είχε περάσει την είσοδο κλινικής αποτοξίνωσης από το σεξ. Ο Γουτζ φαίνεται πως είναι ένας από τους πέντε άνδρες που απιστεί και το παραδέχεται. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το BBC, αν δεν το ξανακάνε, θα μπορούσε να προστεθεί στο 15% όσων υποστηρίζουν ότι αν δεν αποκαλυπτόταν η απιστία τους, δεν θα την διέπρατταν ξανά. Ο Τζέσε Τζέιμς από την άλλη, που διετέλεσε την πιο πρόσφατη απιστία στο Χόλιγουντ, εις βάρος της Σάντρα Μπούλοκ, επιβεβαιώνει την έρευνα του περιοδικού «Mirror», που έδειξε πως τουλάχιστον ένας στους δέκα άντρες έχουν απιστήσει ήδη πριν κλείσουν ένα χρόνο έγγαμου βίου. Φήμες θέλουν μάλιστα τον πρώην σύζυγο της Μπούλοκ κατά τη διάρκεια του πενταετούς γάμου τους να είχε βάλει αγγελία στο διαδίκτυο αναζητώντας γυναίκες με μεγάλα στήθη.

H απιστία στο αίμα σου
Ένα στα τέσσερα παιδιά γεννιέται άπιστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Μπίνγκαμτον της Ν. Υόρκης, όπως δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Plos One». Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζάστιν Γκαρσία, μελέτησαν 180 νέους και νέες, προκειμένου να καταγράψουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και εστίασαν στο γονίδιο DRD4, που επηρεάζει το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, στους συγκεκριμένους ανθρώπους, λόγω της λειτουργίας της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η προοπτική απιστίας δημιουργεί το ίδιο αίσθημα με αυτό ενός χαρτοπαίκτη που βλέπει την τύχη του να αλλάζει και να κερδίζει ή ενός αλκοολικού που απολαμβάνει ένα ακόμα ποτό! Έτσι εξηγείται, λοιπόν, και η κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ… Κάθε εθισμός απαιτεί τη θεραπεία του!
Δημοσιεύτηκε: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.