# #

14 Μαρ 2011

“ΛΑΘΡΟ”ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΩΜΕΪΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ




      Μετά τη λήξη τής απεργίας πείνας των τριακοσίων «λαθρομεταναστών», η κυβέρνηση καυχάται, ότι δεν υπέκυψε στο αίτημά τους για άμεση νομιμοποίησή τους. Αλλά και η αντιπολιτευτική πλευρά, που (για ψηφοθηρικούς φυσικά λόγους) υποστήριζε τον απεργιακό αγώνα των μεταναστών, καυχάται, ότι η κυβέρνηση διασύρθηκε και αναγκάστηκε να κάνει άλλες σοβαρές παραχωρήσεις προς αυτούς.

      Ανεξάρτητα από τις εκατέρωθεν θριαμβο- λογίες, για εμάς οι «λαθρομετανάστες» πέτυχαν έναν πολύ μεγαλύτερο στόχο, ο οποίος ίσως δεν είχε καν διατυπωθεί. Έβγαλαν στο φως τής ημέρας τήν -«ο κόσμος τό ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»- υποκρισία τής (β)ρωμηοσύνης, που επί δεκαετίες έχει βολευτεί παντοιοτρόπως με τούς «λαθρομετανάστες», αλλά επίσης επί δεκαετίες, προσποιείται, ότι αυτοί δεν γίνεται να υπάρξουν και να ζήσουν με νόμιμες προϋπο- θέσεις.

     Επί δεκαετίες οι κουτοπόνηροι -και από τα γεννοφάσκια τους υποκριτές- (β)ρωμηοί,..
. κερδίζουν από την ανασφάλιστη φθηνή εργασία των «λαθρομεταναστών» και από την εκ προθέσεως αφημένη σε «λαθραία» νομική υπόσταση ύπαρξή τους. Επί δεκαετίες οι χαμερπείς (β)ρωμηοί νοικιάζουν τις υπόγειες τρώγλες τους, ή τις εγκαταλειμμένες αγροτικές παράγκες τους σε στοιβαγμένους σα ζώα «λαθρομετανάστες». Σε ανήλιαγα υπόγεια πολυκατοικιών στην πλατεία Βικτωρίας, ή στον Άγιο Παντελεήμονα, «ζουν» ανά δεκάδες σύγχρονοι ανέστιοι σκλάβοι αποφέροντας αστρονομικά –και φυσικά αφορολόγητα- ενοίκια στούς υποκριτές (β)ρωμηούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι ταυτόχρονα κόπτονται με θράσος για την «υποβάθμιση» τής χώρας, λόγω τής αθρόας εισροής διαφόρων  τριτοκοσμικών εξαθλιωμένων.

   Σε μακρινά από τα μάτια τού κόσμου επαρχιακά μέρη, σε μαντριά και ερειπωμένα σπίτια, οι ντόπιοι (β)ρωμηοί κρύβουν «λαθρο- μετανάστες», δηλαδή το σχεδόν τζάμπα εργα- σιακό δυναμικό, το οποίο χρησιμοποιούν στα χωράφια τους, στα σπίτια τους και στα χωριά τους (φυσικά εκβιάζοντας αυτούς τούς εκπα- τρισμένους ανθρώπους με κατάδοση στην αστυνομία – η οποία βέβαια γνωρίζει προ πολλού το πρόβλημα, αλλά κάνει τα στραβά μάτια, αφού είναι κι αυτή στο κόλπο).  

     Οι -βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη μίζα- εργολάβοι των περίφημων «ολυμπιακών έργων» χρησιμοποίησαν σχεδόν αποκλειστικά εργασιακώς πάμφθηνους «λαθρομετανάστες», ώστε να νιώθει εθνικά υπερήφανος ο κάθε (β)ρωμηός, που παριστάνει τον απόγονο των αρχαίων ελλήνων και τον κληρονόμο τού «ολυμπιακού πνεύματος».  Τα περίφημα αυτά «ολυμπιακά έργα» (τα οποία υπήρξαν πανηγύρι τής «μίζας» και τής διαπλοκής) είναι βαμμένα με το αίμα δεκάδων ακρωτηριασμών και θανάτων, που δεν πέρασαν ούτε σαν απλά εργατικά ατυχήματα στα «ψιλά» των εφημερίδων (οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν σε γνωστούς εργολάβους «ολυμπιακών» και άλλων δημοσίων έργων). Το ίδιο το «επίσημο» κράτος είχε απόλυτη επίγνωση αυτής τής κατάστασης και στήριζε αυτό το όργιο εκβιασμού, δουλεμπορίας και κερδοσκοπίας.


*     *     *

  Είναι καιρός η σεμνότυφη υποκρίτρια (β)ρωμηοσύνη να παραδεχτεί, ότι οι «λαθρο- μετανάστες» δεν είναι …ανύπαρκτοι μόνο και μόνο επειδή τους κρύβει βολικά επί δεκα- ετίες κάτω από το χαλί.

     Κι όπως έγραψε πρόσφατα κάποιος φίλος (σ.σ. βλ. Ποιός μού φταίει, επιστολή κ. Κυριάκου Νικολούδη) είναι προτιμότερο να φύγουν από την Ελλάδα μερικά εκα- τομμύρια υποκριτές ελληνόφωνοι κάφροι, παρά οι «λαθρομετανάστες», οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν και αξιοπρέπεια. 
 



2 σχόλια:

  1. καλή η ανάλυση του θέματος αλλά στηρίζεται σε λάθος βάση...
    1. τους μετανάστες δεν τους προώθησαν στον ελληνικό χώρο οι Ρωμιοί αλλά τα μεγαλοσυμφέροντα, βλέπε εργολάβοι, κυβερνήσεις...
    2. πρώτοι που υπέστησαν τις συνέπειες αυτής της λαθρομετανάστευσης ήσαν οι ίδιοι οι Ρωμιοί βλέπε εγκληματικότητα, ανεργία κ.λ.π.
    3. η εφεύρεση του κοινωνικού αυτοματισμού δεν μπορεί και ούτε θέλει να κάνει "κοινωνικές αδιακρισίες"...
    αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστα κι αυτα...αλλα κι εμεις??? Τους προσλαμβανουμε για εργατες ετσι δεν ειναι??? φθηνοτεροι, βολικοτεροι, χωρις χαρτια,χωρις ασφαλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.