# #

10 Ιαν 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/1 για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα




Από συλλαλητήριο για τον Νίκο Τεμπονέρα το 2009   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου προγραμματίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.



Την ημέρα αυτή ...και για τη διευκόλυνση συμμετοχής στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.



Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης συλλαλητηρίων και σε άλλες πόλεις.



Στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 12.30 στα Προπύλαια.



Συγχρόνως διοργανώνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις «επιχειρούμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων» την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα.



Εκδήλωση στη μνήμη του



Εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Πάτρα, με αφορμή τα 20χρόνια από τη δολοφονία του.



Στο μνημόσυνο στο σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας, εκεί όπου το 1991 άφησε την τελευταία του πνοή, πήραν μέρος μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και φορείς.



Σε κλίμα συγκίνησης η σύζυγος του και ο γιος του άφησαν μερικά λουλούδια στο μνημείο.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια πορεία, η οποία κατέληξε στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου. 

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.