# #

11 Ιαν 2011

Φάρμακο εξαφανίζει τα περιττά κιλά

Χορηγήθηκε πειραματικά σε 24 παχύσαρκες γυναίκες με θετικά αποτελέσματα και χωρίς παρενέργειες

 
  
Αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πρώτη κλινική δοκιμή ενός νέου φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας η οποία κρίθηκε άκρως επιτυχημένη
ΛΟΝΔΙΝΟ Το κυνήγι του «χρυσού» φαρμάκου το οποίο θα εξαφανίζει τα περιττά κιλά χωρίς να προκαλεί παρενέργειες έχει ...ξεκινήσει εδώ και χρόνια από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα της απώλειας βάρους έχουν αποδειχθεί άχρηστα ή και επικίνδυνα. Ισως όμως τώρα «γεννήθηκε» το φάρμακο εκείνο που θα σημάνει τον «θάνατο» της παχυσαρκίας χωρίς να συνδέεται μάλιστα με κινδύνους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της παρασκευάστριας εταιρείας του, Ζafgen με έδρα στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Οι ειδικοί της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι η πρώτη κλινική δοκιμή ενός πειραματικού φαρμάκου που ανέπτυξαν ενάντια στην παχυσαρκία, του ΖGΝ-433, ήταν άκρως επιτυχημένη. Το φάρμακο χορηγήθηκε σε 24 παχύσαρκες γυναίκες επί έναν μήνα και εκείνες έχασαν ένα κιλό κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Και όλα αυτά χωρίς να εμφανιστούν παρενέργειες, όπως αναμένεται να ανακοινώσουν οι υπεύθυνοι της Ζafgen την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την παχυσαρκία στο Κιστόουν του Κολοράντο.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, εάν κάποιος αναλογιστεί ότι οι γυναίκες δεν ακολουθούσαν κάποια ειδική διατροφή ούτε είχαν λάβει συμβουλές για άσκηση. Μάλιστα ο ρυθμός απώλειας του βάρους που επετεύχθη είναι ο ανώτερος δυνατός που θεωρείται ασφαλής, ενώ η μέθοδος αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματική με τις επεμβάσεις για τη μείωση του μεγέθους του στομάχου.

Το περιττό λίπος κάνει το άτομο να χάνει την ευαισθησία του στην ορμόνη ινσουλίνη, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες προάγει την καύση του λίπους και βάζει φρένο στη σύνθεσή του. Το ΖGΝ-433 μπλοκάρει ένα ένζυμο, το ΜetΑΡ2. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι το μπλοκάρισμα αυτού του ενζύμου οδηγεί σε αποσιώπηση γονιδίων τα οποία ενεργοποιούν κάποια άλλα γονίδια που με τη σειρά τους ενισχύουν την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, την υπερπαραγωγή λίπους και τη φλεγμονή η οποία συνδέεται με την παχυσαρκία.

Οπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ζafgen Τομ Χιουτζ , απώτερος στόχος είναι να συνδυάζεται το φάρμακο με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση. Αναμένεται έτσι τα αποτελέσματα να είναι ακόμη καλύτερα για τα παχύσαρκα άτομα.
TO BHMA, 11/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.