# #

13 Ιαν 2011

Η παραγωγή τροφίμων ανήκει και υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου

Το νέο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία αφορά και τον ελληνικό λαό. Φανερώνει ότι  προηγούμενα κρούσματα, όπως οι τρελές αγελάδες, τα μολυσμένα με διοξίνες κοτόπουλα, το μολυσμένο ηλιέλαιο δεν ήταν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά ... έκφραση μιας μόνιμης και διαρκώς αυξανόμενης διατροφικής απειλής, που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη γιατί συγκαλύπτεται από τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.
 Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει. Το φαινόμενο των μολυσμένων τροφών είναι γενικευμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΕ, με τη συμφωνία και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δεν θεωρεί επικίνδυνη την ύπαρξη διοξινών στα τρόφιμα αλλά μόνο την υπερσυσσώρευση και υπερκατανάλωσή τους. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν ουσιαστικοί κρατικοί μηχανισμοί που να ελέγχουν την εισαγωγή και την παραγωγή τροφίμων. Ο ρόλος του ΕΦΕΤ είναι εντελώς διακοσμητικός και ο έλεγχος των τροφίμων έχει ουσιαστικά εκχωρηθεί στους ίδιους τους επιχειρηματικούς ομίλους.
          Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι όσο η παραγωγή τροφίμων ανήκει και υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου αυτά δεν θα είναι μόνο ακριβά αλλά και επικίνδυνα για την υγεία. Οι συνέπειες στην αγροτική παραγωγή από την ένταξη στην ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν είναι μόνο ότι ξεκληρίζεται η μικρή αγροτιά και αυξάνεται το έλλειμμα με την εισαγωγή αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και ότι μεγαλώνει παραπέρα η διατροφική εξάρτηση από τις πολυεθνικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.