# #

17 Οκτ 2010

Τέτοιες εικόνες βλέπεις μόνο σε τριτοκοσμικές θεοκρατίες τύπου Ελλάδας, Ιράν κ.λπ..

- Είδατε τι έγινε με Γιούνκερ και Μητσοτάκη χθες το βράδυ; Τα μάθατε τα νέα, σεβασμιώτατε;

     - Θέλετε να δείτε ένα τμήμα τής συνέντευξης Μητσοτάκη;

     - Ο πρωθυπουργός είχε πει στον Γιούνκερ, ότι διοικώ μια χώρα διεφθαρμένη. Το ξέρετε αυτό, έτσι;

     - Σεβασμιώτατε, μήπως θέλει κανένα ευχέλαιο η Νέα Δημοκρατία; Κανέναν αγιασμό; Είστε και σ΄ αυτό τον χώρο...

     - Παναγιώτατε ποιά είναι η γνώμη σας για το μάθημα Ιστορίας;

     Αυτά -μεταξύ άλλων- ρωτούσαν σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εμπομπή Ρωμιοί δημοσιογράφοι τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο. 




     Δεν φταίει ούτε ο συγκεκριμένος μητροπολίτης, ούτε κι οι άλλοι ιεράρχες, που  εμφανιζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. ή ακόμα και από άμβωνος, εκφράζουν άποψη επί παντός επιστητού, δίκην άλλοτε πρωθυπουργού ή υπουργού εξωτερικών (π.χ. για την ονομασία των Σκοπίων κ.ά.), άλλοτε υπουργού παιδείας (για τα σχολικά βιβλία κ.ά.) κ.λπ. κ.λπ.. Oύτε ακόμα οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Όλοι τη δουλειά τους κάνουν, η οποία εξ άλλου εκτιμάται από τα ποσοστά τηλεθέασης. Αν η εκπομπές δεν είχαν τηλεθέαση ή αν -ακόμα καλύτερα- ακούγονταν αντιδράσεις, δεν θα ξανακαλούσαν ρασοφόρους στις εκπομπές τους. Για να εξακολουθούν όμως να τους καλούν σημαίνει, ότι οι εκπομπές αυτές ανεβάζουν τους δείκτες τηλεθέασης.

     Το πρόβλημα επομένως έγκειται πρωτίστως στις μεσαιωνικές αντιλήψεις των ουραγών τού πολιτισμένου κόσμου, Ρωμιών. Τέτοιες εκπομπές είναι αδιανόητες για πολιτισμένες χώρες. Στη Γερμανία π.χ., στη Νορβηγία, στην Ολλανδία κ.λπ. δεν βλέπεις λειτουργία στην τηλεόραση ή προπαγανδιστικές εκπομπές τής Εκκλησίας  (π.χ.«Αρχονταρίκι»), αλλά κυρίως δεν βλέπεις να καλούν ιερωμένους να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις και να εκφράζουν άποψη για κάθε θέμα, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό κ.ά.. Τέτοιες εικόνες βλέπεις μόνο σε τριτοκοσμικές θεοκρατίες τύπου Ελλάδας, Ιράν κ.λπ..

     

     Το ρωμιοποίμνιο έχει συνηθίσει στη χειραγώγηση· αρέσκεται να ακούει τους ρασοφόρους του να εκφράζουν άποψη και να το καθοδηγούν· έχει ανάγκη τους νταβατζήδες του, «ως εν ουρανώ, κι επί τής γής»...


Γιάννης Λάζαρης

http://www.freeinquiry.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.