# #

23 Οκτ 2010

Πιο ελκυστικοί είναι οι άνδρες χωρίς στρες

Προτίμηση στους «χαλαρούς» άντρες φαίνεται πως έχει το γυναικείο φύλο, σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου.
Αναλύοντας τα επίπεδα ορμονών σε νέους άνδρες και δείχνοντας φωτογραφίες τους σε μια ομάδα γυναικών, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Abertay, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα στρες είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες. Κι αυτό.γιατί, φάνηκε να υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων της κορτιζόλης -ορμόνης που αυξάνεται με το στρες- και της ελκυστικότητας των ανδρών.
Κατά την έρευνα προέκυψε επίσης, ...
ότι δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων της τεστοστερόνης (ανδρική ορμόνη) και της προτίμησης από τις γυναίκες.
Η Δρ Fhionna Moore, λέκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Abertay και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, είπε ότι οι προηγούμενες μελέτες είχαν υποδείξει πως η τεστοστερόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στις ανδρικές επιτυχίες στο γυναικείο φύλο.
Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η αυξημένη τεστοστερόνη είναι δείγμα καλής υγείας, επομένως οι άνδρες αυτοί θα είχαν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε θα είχαν και πιο πολλές επιτυχίες στις γυναίκες.
Η Δρ Moore και οι συνεργάτες της τόνισαν ότι, αυτό δεν φάνηκε στη δική τους έρευνα, η οποία έδειξε πως οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, έδειξαν την ερωτική τους προτίμηση στους άνδρες που είχαν χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης και άρα ήταν πιο «χαλαροί».
«Αναλύσαμε διάφορα επίπεδα και συνδυασμούς κορτιζόλης και τεστοστερόνης και βρήκαμε ισχυρή σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων κορτιζόλης –η οποία είναι παρούσα όταν κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα στρες– και της ελκυστικότητας προς τις γυναίκες», είπε η Δρ Moore.
Η μελέτη έδειξε επίσης, ότι η έλξη των γυναικών για τους άνδρες με χαμηλά επίπεδα στρες ήταν ισχυρότερη κατά τη γόνιμη φάση του κύκλου τους.
http://www.dailyfucks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.