# #

23 Οκτ 2010

Γκρέιπφρουτ! Ο χρυσός καρπός της υγείας...

Εξαιρετική πηγή βιταµίνης C και καροτενοειδών, το γκρέιπφρουτ δεν έχει µόνο γεύση αλλά και ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Έρευνες δείχνουν ότι ο καρπός του γκρέιπφρουτ συµβάλλει στη µείωση της χοληστερίνης και ενισχύει την καταπολέµηση της αρτηριοσκλήρωσης, ενώ είναι πιθανόν να καταπραΰνει και το πεπτικό έλκος. Επίσης η κατανάλωσή του σχετίζεται µε χαµηλότερα επίπεδα ινσουλίνης και εποµένως ενδέχεται να βοηθά και στην αποτροπή του διαβήτη, ενώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι έχει και λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Αυτό που πρέπει να θυµάστε ωστόσο είναι ότι, σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια φαρµακευτική αγωγή, είναι απαραίτητο να ζητάτε τη συµβουλή του γιατρού σας σχετικά µε την κατανάλωσή του, καθώς µπορεί να επιδράσει στο µεταβολισµό κάποιων φαρµάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.