# #

22 Οκτ 2010

Νέοι πονοκέφαλοι για τo Πεντάγωνο από τη Wikileaks...Βαρβατο σκανδαλο σε βαρος του ιρακινου λαου!!!

Η ιστοσελίδα Wikileaks, διάσημη για τις κατά καιρούς αποκαλύψεις που κάνει αλλά και για τον πονοκέφαλο που προκαλεί στους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να χτυπήσει και πάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη αποκάλυψη της, αφορά στη μεγαλύτερη διαρροή όλων των εποχών, και έχει να κάνει με 400.000 έγγραφες αναφορές  της περιόδου 2004-2009, σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ. Η εν λόγω διαρροή, είναι πολύ πιθανό να ανασχηματίσει προς το χειρότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Αμερικής με τον ιρακινό λαό. Μερικά από αυτά που πρόκειται να διαρρεύσουν είναι:
-Οι παρόδιες βόμβες (Roadside bombs): Το Ιράκ αποτέλεσε πεδίο δοκιμών για αυτού του είδους τα όπλα, τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, η τεχνολογία των οποίων φημολογείται πως οδηγεί στο Ιράν. Τα έγγραφα που θα βγουν στη δημοσιότητα, φαίνεται να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.
-Τα χαμένα όπλα: Το 2007, ο αμερικανικός στρατός έχασε περίπου 200.000 τουφέκια ΑΚ-47 και εξίσου μεγάλο αριθμό πιστολιών, τα οποία προορίζονταν για χρήση από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τον ιρακινό στρατό. Όπως λέγεται, τα έγγραφα θα ρίξουν φως στο πως ακριβώς τα όπλα αυτά «χάθηκαν».
-Εθνοκάθαρση στη Βαγδάτη: Πόσα γνώριζαν οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές στο Ιράκ για τις περιβόητες «ομάδες θανάτου» που στοχοποίησαν άοπλους πολίτες και ανάγκασαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες στη περίοδο 2006-2007; Τα έγγραφα που θα δημοσιευτούν στη Wikileaks, αναμένεται να κάνουν τη ζωή του στρατηγού George Casey, ιδιαίτερα δύσκολη. Πρόκειται για τον ανώτατο διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
antinews.gr / Wired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.