# #

18 Οκτ 2010

Μητσοτακαίικο: το ριάλιτι που σπάει ταμεία


Τύφλα να έχει το... Big Brother όταν υπάρχει το ριάλιτι της «Αγίας Οικογένειας». Ο λόγος φυσικά για την Οικογένεια Μητσοτάκη, που έχει χωριστεί στα δύο με αφορμή τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου και αρχηγού της οικογένειας Κωνσταντίνου εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ.
Χωρίς κρυφές κάμερες και το μάτι του Μεγάλου Αδελφού, αλλά έχοντας ο καθένας ένα συγκεκριμένο σχέδιο, τα μέλη της Οικογένειας δίνουν το στίγμα τους για την πολιτική τους πορεία από δω και εμπρός. Στο ριάλιτι συμμετέχουν και τα άλλα μέλη της Οικογένειας, όπως η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η οποία έχει ταχθεί με το μέρος του αδελφού της...

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε τον Σαμαρά λαϊκιστή, προέβλεψε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γνώριζε πολύ καλά για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα...
Η απάντηση της Ρηγίλλης ήταν άμεση και ενόχλησε ιδιαίτερα τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και τη θυγατέρα του Ντόρα Μπακογιάννη. «Καληνύχτα, κ. Μητσοτάκη» ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο ορκισμένος εχθρός του ενώ βρισκόταν στην Κέρκυρα, όπου διανυκτέρευσε τελικά λόγω κακοκαιρίας! Είναι αυτό που λένε: Μην σε πιάσει στο στόμα του ο «επίτιμος»...
Οι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να βοηθήσει την κόρη του. «Τα παίζει όλα για όλα», έλεγαν στο «Π» οι άνθρωποι του προέδρου. «Όπως φαίνεται, πιστεύει ότι έτσι μπορεί και να βλάψει τη Ν.Δ., αλλά και να δημιουργήσει προσδοκία για το κόμμα της Μπακογιάννη».
Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα ότι γι’ αυτό απαξιώνει και όλους τους πρώην πρωθυπουργούς, συμπεριλαμβανομένου και του Καραμανλή. «Εάν δεν απαξιώσει όλο το πολιτικό σύστημα, το κόμμα της κόρης του δεν θα έχει λόγο ύπαρξης», σημείωναν οι ίδιοι άνθρωποι.
Οι συνεργάτες τού Σαμαρά ισχυρίζονται ακόμη ότι ο επίτιμος τα είπε τόσο χοντρά επειδή στην πραγματικότητα ήθελε να παρασύρει την ηγεσία της Ν.Δ. στη διαγραφή του, προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του ότι ο Σαμαράς συρρικνώνει το κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι κατ’ αρχήν υπήρξε και αυτή η σκέψη. Στη συνέχεια όμως επικράτησαν οι πιο ήρεμες φωνές και το... «καληνύχτα».

Μόνο που, όπως φαίνεται, ο Κ. Μητσοτάκης σκέφτεται μόνο την κόρη του και όχι τον Βενιαμίν της οικογένειας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ακόμη μια φορά έφερε σε δύσκολη θέση, αφού, όπως είναι γνωστό, παραμένει στη Ν.Δ. Πάντως το στερνοπαίδι του επιτίμου δεν δίστασε να διαχωρίσει τη θέση του. «Δεν συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα».
Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και τον διαβεβαίωσε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του πατέρα του και έδωσαν ραντεβού να τα πουν από κοντά. «Με τη δήλωσή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αυτόνομη πορεία του και τον απογαλακτισμό του από την οικογένεια», λένε στελέχη της Ν.Δ.
«Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι, εάν πήγαινε στο κόμμα της Ντόρας, θα ήταν ένα ακόμα απλό στέλεχος, ο μικρός αδελφός που ακολούθησε τη μεγάλη φιλόδοξη αδελφή του. Μένοντας στη Ν.Δ. βάζει παρακαταθήκη για να παίξει ρόλο και να εκφράσει το πιο φιλελεύθερο κομμάτι της παράταξης».

Οι διαφοροποιήσεις του Κυριάκου

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαφοροποιηθεί σε πολλά θέματα από τις επίσημες θέσεις της Ν.Δ. Για παράδειγμα πριν από λίγες μέρες εξέφρασε άλλη άποψη από αυτή του Σαμαρά, που μίλησε για μηδενισμό του ελλείμματος, ενώ έχει διαφωνήσει και με την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματός του από τις εξεταστικές επιτροπές. «Το γεγονός ότι έχει διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα δεν σημαίνει ότι θα φύγει και από τη Ν.Δ.», λένε οι ίδιοι άνθρωποι. «Και σε αυτό παίζει ρόλο η καλή του σχέση με τον πρόεδρο του κόμματος».
Μάλιστα αυτοί που ξέρουν ισχυρίζονται ότι «εάν φύγει από τη Ν.Δ., ο Κυριάκος θα πάει στο σπίτι του. Ποτέ δεν θα πάει στο κόμμα της αδελφής του, διότι έτσι θα έχει υπογράψει τον πολιτικό θάνατό του».
Φυσικά υπάρχουν και οι πιο δύσπιστοι, που λένε ότι στο μέλλον, αφού δει την πορεία του κόμματος της Μπακογιάννη, δεν αποκλείεται κι αυτός να ανοίξει την πόρτα εξόδου από τη Ν.Δ. Ίδωμεν...

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.