# #

18 Οκτ 2010

την περίοδο 2006-2009 φαγώθηκαν -ναι, φαγώθηκαν- πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ για συμβούλους, επιτροπές, στελέχη και παράνομες προσλήψεις,

Δεν λέω, από τη στιγμή που άδικα αποδόθηκε στον Καραμανλή πως αυτός ήταν ο πρωθυπουργός που είχε μιλήσει στον Γιούνκερ για τη διαφθορά στην Ελλάδα, πολύ καλά έκαναν οι "κύκλοι" του που το διέψευσαν και ακόμη πιο καλά έκαναν ο Σαμαράς και ο Παναγιωτόπουλος να ζητάνε ηθική αποκατάσταση από τον Παπακωνσταντίνου. Οταν κάποιος θίγεται οφείλει ν' αντιδρά

Γι' αυτό και όταν διάβασα χθες στο "Βήμα" τον Γιούνκερ να δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι επανειλημμένα είχαν προειδοποιήσει τον Καραμανλή ότι η οικονομία στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου και θα πρέπει να πάρει μέτρα, αλλά εκείνος έκανε πως δεν άκουγε, υπέθεσα πως ή ο ίδιος ή οι "κύκλοι του" ή κάποιοι κολλητοί ή παρατρεχάμενοι θα έσπευδαν να διαψεύσουν τον εν λόγω ισχυρισμό ως ψευδή. Και ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να το κάνουν είναι γιατί εκείνο το οποίο έμμεσα αλλά σαφέστατα ισχυρίστηκε ο Γιούνκερ είναι πως ο τέως πρωθυπουργός αποδείχθηκε ανεύθυνος, επιπόλαιος και καταστροφικός για τη χώρα του.
Αλλά διάβασα και ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα για τις μέρες και τα έργα του Κ. Καραμανλή...
και της κυβέρνησής του. Ηταν στο "Εθνος της Κυριακής" σε ρεπορτάζ του Κώστα Αντωνάκου που λέει πως η έρευνα της Κομισιόν για την περίοδο 2006-2009 αποκαλύπτει ότι φαγώθηκαν -ναι, φαγώθηκαν- πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ για συμβούλους, επιτροπές, στελέχη και παράνομες προσλήψεις, χωρίς, φυσικά, να υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό. Τα βρήκαν στον δρόμο οι Ευρωπαίοι, ερευνώντας τα καμώματα του Καραμανλή και της παρέας του. Οπως βρήκαν και τόσα άλλα και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να έχει εκτοξευτεί το έλλειμμα κοντά στο 16% και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και ή να σιωπούν ή να καταφεύγουν σε γελοίες μεγαλοστομίες μήπως και πείσουν κάποιους ότι παραμένουν ακόμη στο παιχνίδι.
Στην πολιτική η ευθιξία ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν γίνεται τη μία να βάζεις τις φωνές για σαχλαμάρες και την άλλη να κάνεις το κορόιδο, αν και σε κατηγορούν για πρακτικές που αποτελούν σκαστή πολιτική απάτη. Ούτε μπορείς να διαμαρτύρεσαι ότι σε προσβάλλουν όταν δεν τολμάς ν' αντιδράσεις αν και σε φτύνουν.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.