# #

26 Μαΐ 2015

Nα σας θυμίσω πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν βουλευτής της κυβέρνησης Σαμαρά που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ...???

tagmatarxis tsaknis
Απολαυστική και πρωτόγνωρη ήταν η χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας ΕΡΤ, χωρίς την θετική γνώμη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε «παρούσα¨.

Ο Διονύσης Τσακνής και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ τα πήγαν καλύτερα και έλαβαν περισσότερες θετικές γνώμες από αυτές που έλαβε ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Στην διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης, τα σχόλια στα social media έπεφταν βροχή -κάποια ήταν εξαιρετικά αστεία- και η συνεδρίαση πρέπει να είχε υψηλή τηλεθέαση.
Κι εγώ δεν μπόρεσα να αποφύγω κάποιες σκέψεις στο σημείο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε τους υποψήφιους τι έκαναν όταν...
έκλεισε η ΕΡΤ.

Θυμήθηκα πως, όταν έκλεισε η ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, εγώ ήμουν στο νησί και έκανα μπάνια, οπότε αισθάνθηκα ένοχος.
Βέβαια, ευτυχώς που είχα φύγει ήδη από την Αθήνα όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, γιατί, αν ήμουν εδώ, θα ήμουν κάθε βράδυ στην ΕΡΤ για συμπαράσταση, οπότε μετά θα αισθανόμουν εντελώς ηλίθιος που θα έβλεπα πολλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ να ξεπουλάνε τους συναδέλφους τους και τους πολίτες που τους στήριξαν.
Επίσης, σκέφτηκα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον Λάμπη Ταγματάρχη και τον Διονύση ποια ήταν η στάση του για το μαύρο στην ΕΡΤ αλλά δεν έκανε το ίδιο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, να θυμίσω πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν βουλευτής της κυβέρνησης Σαμαρά που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ.

Επίσης, σκέφτηκα πως πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν έξαλλοι με την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αλλά τον Προκόπη Παυλόπουλο, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατάπιαν αμάσητο.
Πολλούς τους ξένισε η διαδικασία ελέγχου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του Λάμπη Ταγματάρχη, του Διονύση Τσακνή και των άλλων νέων στελεχών της ΕΡΤ.
Λογικό είναι, αφού είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε διορισμούς ημετέρων και βόλεμα κολλητών στην ΕΡΤ, χωρίς συζητήσεις και χωρίς κανέναν έλεγχο.
Ξεχνάμε πως μέχρι χτες δεν βλέπαμε ανάλογες συνεδριάσεις, ούτε μπορούσαμε να τις κρίνουμε. Όλα γίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες.
Δεν υποχρέωσε κάποιος τον Λάμπη Ταγματάρχη, τον Διονύση Τσακνή και τους υπόλοιπους να πάνε στην ΕΡΤ.
Από τη στιγμή που θα λάβουν θέσεις από τις οποίες θα διαχειρίζονται δημόσια περιουσία, ο έλεγχος είναι απαραίτητος. Το ξέρουν και οι ίδιοι.
Όποιος δεν θέλει έλεγχο μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών της χώρας, δεν έχει παρά να μείνει μακριά από τις δημόσιες θέσεις.
Από τη μία ζητάμε δημοκρατία, από την άλλη μας ενοχλούν οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή προσώπων που θα αναλάβουν δημόσιες θέσεις.
Ήταν εξαιρετική και υποδειγματική η χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Σε έναν Αμερικανό πολίτη, δεν θα έκαναν καμία εντύπωση οι σκληρές ερωτήσεις στους υποψήφιους για την ΕΡΤ.
Καιρός να το συνηθίσουμε κι εμείς.
(Εύχομαι καλή επιτυχία στον Διονύση Τσακνή και τον Λάμπη Ταγματάρχη στη νέα ΕΡΤ. Με την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα χρεοκοπημένα καθεστωτικά ΜΜΕ, θεωρώ πως έχουν μια χρυσή ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να δημιουργήσουν μια ΕΡΤ που θα είναι παραγωγική και θα αγαπηθεί από τους Έλληνες. Θα πρέπει, βέβαια, να βοηθήσουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.